Tallinnas esineb erilise kõlaga džässtrio

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jazztrio Herd
Soome jazztrio Herd Foto: Jazziklubi Philly Joe’s

Kolmapäeval, 20. märtsil astub Philly Joe’s džässiklubis üles Soome džässtrio Herd, mille ebatavalisse koosseisu kuuluvad kolm väga erilist pilli – vibrafon, bass-ukulele ja trummid.

Soome trio Herd, koosseisus Panu Savolainen vibrafonil, Mikko Pellinen bass-ukulelel ja Tuomas Timonen trummidel, on üks aktiivsemaid koosluseid Soome džässimaastikul, kes on kümne tegutsemisaasta jooksul välja andnud kolm albumit ning teinud koostööd kogu Soome džässmuusikute koorekihiga.

Uudne lähenemine trio kontseptsioonile annab ansambli muusikale tõeliselt unikaalse kõla – omavahel vastanduvad voolavalt klaar vibrafon ja kohati robustselt käsitletud bass-ukulele. Kaks poolust seob kokku Tuomas Timonen trummidel. Kompositsioonides pannakse rõhku detailidele, muusikas on tähtsal kohal ka publiku ja ansambli omavaheline kontakt, väärtustatakse teoste dünaamilist arengut, kus säravate soolode asemel lihvitakse kollektiivset helipilti.

Ansamblit on pärjatud mitmete auhindadega, nende seas on ka esikoht 2011. aastal Hollandis North Sea Jazz Festivali raames toimunud European Jazz Competitionil. Herd on tuuritanud üle Euroopa ning ka Austraalias ja Etioopias, lisaks on ansambel aastatel 2012-2014 pidanud oma HERD nimelist džässiklubi nii Helsingis, Lahtis kui Häämenlinnas.

Oma kümnenda tegevusaasta tähistamiseks anti veebruaris välja järjekorras kolmas album nimega «X», mis võtab bändiliikmete sõnul kokku nende loomerännaku läbi aastate. Plaati esitletakse tuuriga, mis jõuab ka Philly Joe’s džässiklubisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles