Oscarile kandideerinud film värvikast naiskohtunikust linastub Kumus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm "RBG" USA kohtunikust Ruth Bader Ginsburgist.
Dokumentaalfilm "RBG" USA kohtunikust Ruth Bader Ginsburgist. Foto: Kaader filmist

Harva, kui kohtunikust saab popkultuuri fenomen. Ruth Bader Ginsburgist sai. «RBG», mis jõuab Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarjas ekraanile sel kolmapäeval, näitab, miks.

USA režissööride Julie Coheni ja Betsy Westi dokumentaalfilm on ootamatult romantiline ja humoorikas portree 86-aastasest USA ülemkohtu kohtunikust Ruth Bader Ginsburgist, kellest sai 1970ndatel tuntumaid võrdõiguslikkuse eestkõnelejaid ja 2000ndatel ka tõeline popkultuuri fenomen – tätoveeringute, T-särkide, halloween’i-kostüümide ja internetimeemide ammendamatu inspiratsiooniallikas.

Tegu on eelmise aasta ühe olulisema dokumentaalfilmiga, mis kandideeris ka kahele Oscarile. Ginsburgi elust ja tegevusest on inspireeritud ka jaanuaris Eesti kinodesse jõudnud elulooline draama «Sest ta on naine», kus peategelast kehastab Felicity Jones. Mullusel Tartu armastusfilmide festivalil Tartuff sai «RBGst» üks publiku lemmikfilme.

20. märtsil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Eesti Kohtunike Ühingu aseesimees Anu Uritam. Film on inglise keeles ilma tõlketa.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles