Eksperimentaalne popartist Mart Avi avaldas uue videosingli

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Avi.
Mart Avi. Foto: Evert Palmets

Eesti eksperimentaalne popartist Mart Avi avaldas muusikavideo loole «Back 2 Light». Režissöör Ivar Murdi ja Zbanski Kino koostöös valminud videos transpordib kosmoselaevalik limusiin Avi nähtavast valgusest kuni gammakiirgusesse lahustumiseni.

Lugu «Back 2 Light» lugu pärineb Mart Avi möödunud aasta lõpus ilmunud neljandalt sooloalbumilt «Other World», mis lisaks kõrgetele kohtadele ERR Kultuuriportaali ja Eesti Ekspressi Areeni kriitikute aastalõpu tabelites jõudis ka mitmete välismaiste muusikaportaalide nagu Moo Kid, Gigwise ja God Is In The TV aasta parimate albumite nimestikesse.

Käesoleva aasta alguses on Mart Avi kui moodsa muusika tulevikutegijat esile tõstnud nii mõjukas Briti kuukiri MOJO kui ka USA muusikaveeb Under The Radar.

«Valgust on väga keeruline taltsutada – ükski sein, keskkond ega jõumeetod seda päriselt kinni hoida ei suuda, see leiab alati oma tee välja,” ütleb Avi ühte silma pilgutades. „Meieni jõuab ka nende lõpmatult kaugete, juba tolmuks plahvatanud tähtede valguskiirgus, mis on oma tuumasünteesi miljoneid aastaid tagasi lõpetanud.»

Mart Avi järgmine esinemine leiab aset 5. aprillil Tallinnas Sveta baaris USA eksperimentaalansambli Xiu Xiu kontserdi erikülalisena. Maikuus astub Avi üles festivalil Focus Wales ning juulikuus ootab teda ees Hollandi minituur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles