Tallinnas jõuab lavale Mishima Yukio «Kuldne Tempel»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne tempel
Kuldne tempel Foto: Promofoto

Lavastaja Teet Kask ning heliloojad Timo Steiner ja Sander Mölder on loomas uut lavastust, mis põhineb Mishima Yukio raamatul «Kuldne Tempel».

Loojad alustasid protsessiga 2019. aasta veebruaris, kui käisid Jaapanis, et ammutada inspiratsiooni ja salvestada helisid Kyôto linnas asuvas Kuldses Templis. Lavastus esietendub kevadel 2020.

30. märtsil kell 15.15 on TMW raames Telliskivi Loomelinnakus Velvetis võimalik osa saada lavateose algtunnetusest. Sündmusel astub üles ka Jaapani muusik Koichi Makigami. Sündmus on tasuta!

Koichi Makigami on helilooja, poeet ja muusikaprodutsent ning Shakuhachi (bambusflöödi) mängija rockbändis HIKASHU, mis on tuntud oma virtuoosse vokaalsuse ja väljendusrikkuse poolest. Makigami on ka tunnustatud improvisatsioonikunstnik ja sooloetendajana.

Kyôtos asuva Kinkakuji templi mahapõletamise intsidendil põhinev Yukio Mishima (1925 - 1970) tuntuim romaan jälgib noore munga ja Kuldse Templi kummalisi suhteid, mis hakkavad hargnema juba peategelase lapsepõlves, mil ta kuuleb isalt lugusid maailma kõige kaunimast asjast. Tempel kogu oma iluga vallutab nooruki meeled, muudab neid, manipuleerib nendega, kord ilmutades end poisile kõige ebasobivamal hetkel, kord jälle hoides kogu oma ilu endale. Painavas meeltesegaduses ei jäägi noorel mungal muud üle, kui enesevabastuse eesmärgil hävitada selle ilu alge.

«Kuldse Templi» piletid tulevad müügile 30. märtsil Piletilevis. Lavastust produtseerib *birdname.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles