Pildil teatri Must Kast näitlejad Birgit Landberg (istuvad vasakult) Kaarel Targo, Silver Kaljula. Seisavad Jaanika Tammaru ja Mihkel Kallaste.
Pildil teatri Must Kast näitlejad Birgit Landberg (istuvad vasakult) Kaarel Targo, Silver Kaljula. Seisavad Jaanika Tammaru ja Mihkel Kallaste. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus toimus 2014. aasta 27. märtsil ülimalt meeleolukas pidu: TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 17 särasilmsest noort, kelle unistuseks oli luua häid ja inimesi kõnetavaid lavastusi, avasid oma teatri. Sel nädalal tähistabki Must Kast oma esimest kandilist sünnipäeva.

Viis aastat tagasi laiali saadetud teates seisis: «Lavatüübina on must kast midagi sellist, mis on avatud kõigile võimalustele ja kus teatriime võib juhtuda millest iganes. Teatrina Must Kast just sellesse usubki – vormipiiranguteta maagia sündi. Teatrisse, mis ei manifesteeri end sõnades, vaid tegudes; teatrisse, mis kasvab koos oma publikuga; teatrisse, mis kunstilisi allahindlusi tegemata võib kõnetada igaüht.»

Mida mustkastlased täna teatri tegemistest mõtlevad, sellest rääkisid teatri eestvedajad, lavastaja Birgit Landberg ja näitleja Kaarel Targo.

Kommentaarid (3)
Copy