Renate Keerd tegi tudengitega lavastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Keerd
Renate Keerd Foto: Gabriela Liivamägi

Sel laupäeval, 30. märtsil esietendub Sakala 3 teatrimajas (endine NO99) Renate Keerdi ja EMTA lavakunstikooli 29. lennu uuslavastus «Valgete vete sina».

See on lavastaja Renate Keerdi esimene koostöö lavakunstikooliga. «Laval on noored näitlejad, kes on vägagi tundlikud ja helged inimesed,» ütleb lavastaja.

Traditsiooniliselt ei soovi Renate Keerd publikule enne saali tulekut algava kohta palju infot jagada, eelistades ka ise publikuna puhta lehe kogemust. Ka seekord poetab ta vaid vihjamisi, et see on lavastus veest, meest ja teest, pluss midagi veel.  Tsiteerides klassikuid – saab nii nutta kui ka naerda. 

Laval on EMTA lavakunstikooli 29. lennu tudengid Jan Erik Ehrenberg, Ekke Hekles, Simo Andre Kadastu, Martin Kork, Lena Barbara Luhse, Elise Metsanurk, Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Kaarel Pogga, Oskar Punga, Ken Rüütel, Kristiin Räägel ja Oskar Seeman.

Renate Keerd on vabakutseline lavastaja ja koreograaf, kelle looming on saanud palju tähelepanu nii Eestis kui välismaal. 2016. ja 2018. aastal oli Renate Eesti teatri aastaauhinna laureaat ja 2018. aastal Kultuurkapitali näitekunsti valdkonna peapreemia laureaat. Renate Keerdi lavastused on elujaatavad ning kajastavad ühiskondlikke nähtusi ja protsesse tundlikult, vaimukalt ja isikupärases kunstnikukeeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles