ETV2 näitab Agnès Varda mälestuseks dokumentaalfilmi «Palged, paigad»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes Varda.
Agnes Varda. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Prantsuse filmilegendi Agnès Varda mälestuseks teeb ETV2 teisipäevases telekavas muudatuse ja kell 22.30 tuleb näitamisele dokumentaalfilm «Palged, paigad».

Mitmete auhindadega pärjatud dokumentaalfilm «Palged, paigad» (Visages, Villages, Prantsuse 2017) on režissöör Agnès Varda ja tänavakunstnik JR koostöös valminud portreefilmi lihtsatest inimestest ning Prantsusmaa eriilmelistest paikadest. Kaht loomeinimest lahutas 50-aastane vanusevahe, kuid ühendas omalaadne sõprus. Nii sõitsid nad kaubikuga mööda Prantsusmaa maapiirkondi ja pildistasid tee peal kohatud inimesi, olgu nendeks siis ettekandjad või tehasetöölised. Ülisuured fotod kinnitati majaseintele, millest sündisid omalaadsed vabaõhufotogaleriid.

«Inimesed selles filmis ei ole näitlejad, vaid päris inimesed rääkimas oma lugusid. Auditooriumi ei tohi kunagi alahinnata – inimesed on väga intelligentsed, neil on tohutu empaatia ja nad on valmis end avama, kui sa oled nende usalduse võitnud,» on Varda filmi kohta sõnanud.

Agnès Varda suri reedel, 29. märtsil 90-aastasena. Ligi 70 aastase karjääri jooksul tegi ta üle 20 täispika filmi ning mitukümmend lühifilmi. Filmiga “Palged, paigad” pälvis Agnès Varda oma esimese Oscari nominatsiooni olles 89-aastasena läbi aegade vanim Oscari-kandidaat.

«Palged, paigad» on ETV2 ekraanil teisipäeval (2. aprillil) kell 22.30. ETV2 kordab filmi neljapäeval (4. aprillil) kell 23.25

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles