«Litsid» meeldivad žüriile ja publikule

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFTA gala 2019. FOTO: Konstantin Sednev FOTO: Konstantin Sednev
EFTA gala 2019. FOTO: Konstantin Sednev FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Kümneosaline teleseriaal «Litsid» kuulutati EFTA 2019 parimaks lavastuslikuks telesarjaks. Selle režissöör, stsenarist ja helilooja on multitalent Mart Sander ning sari valmis tema enda samanimelise raamatu põhjal. Tegevustik keerleb aastatel 1939–1940 ühes Tallinna bordellis, mida juhib võimukalt madame Kukk (Merle Palmiste säravas esituses).

Parima teleseriaali nimetusele oli EFTAL nomineeritud veel komöödiaseriaal «Alo», EV 100 programmi kuuluv «Pank» ning veteransarjad «Kättemaksukontor» ning «Pilvede all».

Eelmise aasta veebruaris kahe esimese osa põhjal «Litse» arvustades olin sellest suures vaimustuses, võib-olla isegi ülemäära ning võtsin endale vabaduse võrrelda seda sakslaste ajaloolise draamaseriaaliga «Babylon Berlin», mis on maailma kalleim mitte-ingliskeelne telesari. Aga selleks ajaks polnud ma veel näinud moodsat ja vaimukat komöödiasarja «Alo» ning «Panka». Seda viimast pean hoolimata sellest, et ta publiku ja paljude kriitikute silmis läbi kukkus, siiski parimaks Eesti telesarjaks. Küllap oli teise vooru žüriil lõppvõitjat üsna keeruline valida, sest kolm viiest olid ülejäänutest peajagu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles