Näitleja näo hind (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim naisnäitleja Laine Mägi EFTA galal.
Parim naisnäitleja Laine Mägi EFTA galal. Foto: Konstantin Sednev

Eesti seriaalitööstus on vägagi arvestatav tööandja meie näitlejatele – juba EFTAde nominentide nimekirjast leiab kaheteistkümne näitleja nime, ja nad on vaid murdosa neist, kes iga nädal televaatajaid telekraanilt rõõmustavad (mõelge kasvõi «Õnne 13» näitlejate paraadile!).

Töö teles, ka saatejuhina, annab arvestatava sissetuleku, mis veelgi tähtsam: tuntuse, vähemalt karjääri alustavale näitlejale on need mõlemad ülimalt olulised. Maakonnateatrite juhid on tunnistanud, et teles suure rolli (või meelelahutussaates osalemine-juhtimine) saanud näitleja toob publiku ka teatrisaali. Eestlane armastab näitlejat, aga rohkem armastab ta kuulsat näitlejat.

Ainult et selle kõige juures on üks suur ja ebameeldiv aga – paljud teletööd ei võimalda näitlejatel end parimast küljest näidata. Ja siin ma ei süüdista sugugi näitlejaid ebaprofessionaalsuses, probleem on ennekõike tellijates ja tootjates, kes rahulduvad igavate (säästu)lahendustega, olgu selleks siis kehv stsenaarium või siis rahastajate survel reklaamist pungil «toode», kus näitleja võib rabelda naba paigast, kuid tulemus tekitab ikkagi piinlikkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles