Esietendub Vanemuise suures majas tantsulavastus «Armastuse tango ehk aegade lõpus»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsulavastus «Armastuse tango ehk aegade lõpus»
Tantsulavastus «Armastuse tango ehk aegade lõpus» Foto: Vanemuine

Sel laupäeval, 6. aprillil kell 19 esietendub Vanemuise suures majas tantsulavastus «Armastuse tango ehk aegade lõpus». Selle on lavastanud Mai Murdmaa.

Tegemist on legendaarse ballettmeistri Mai Murdmaa värske käsitlusega aastal 2002 Vanemuise suurel laval esietendunud «Armastuse tangost». Lavastus on loodud Astor Piazzolla muusikale ning saanud inspiratsiooni Gabriel García Márqueze romaanist «Armastus koolera ajal». Tegu ei ole süžeelise balletiga, pigem võiks nähtut võtta kui sürrealistlikku visiooni. Laval elustuvad 13 pilti manavad meie ette erinevad elutahud, mis ühises kooselus väljendavad teatud filosoofilist elutunnetust.

Fermina ja Florentino kohtuvad Fermina abikaasa matustel eakate inimestena. Leinatalituse jooksul tajuvad nad oma nooruses kaotatud armastust. Aeg pöördub

tagasi. Nüüd elavad nad uuesti läbi kogu möödunud elu, teostades surma taustal taasleitud armastuse.

Lavastaja koreograaf Mai Murdmaa: «Gabriel García Márqueze looming võlub mind sügava müütilise elutunnetusega, oma tungimisega eksistentsi põhitõdedesse. Márquezele omane tajude prevaleerimine, kus süžeel on vaid siduv osa, on väga lähedane ka tantsukunstile.»

Kunstnik ja videoinstallatsiooni autor on Kaspar Jancis, valguskunstnik Margus Vaigur (Teater Endla), akordion ja live elektroonika Jaak Lutsoja.

Osades: Maria Engel, Raminta Rudžionyte, Jack Gibbs, Alain Divoux, Alex Drew, Jack Traylen jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles