The Black Dahlia Murder tuleb Tallinna esinema

Kultuuritoimetus
Copy
The Black Dahlia Murder.
The Black Dahlia Murder. Foto: promo

Eelmisel aastal oma kaheksanda albumi välja andnud Detroiti bänd The Black Dahlia Murder jõuab tuuriga Eestisse ja annab 16. aprillil kontserdi Tallinna klubis Tapper.

2001. aastal kokku tulnud viieliikmeline koosseis ühendab endas Rootsi muusikast inspireeritud melodic death metal’i ja veidi süngema, ameerikaliku raskemuusika. Pea paari aastakümne jooksul on välja tuldud kaheksa täispika albumiga. Neist viimane, 2017. aastal ilmunud «Nightbringers» murdis end Billboardi raske muusika edetabelis lausa medaliväärsele kolmandale kohale.

Album on saanud positiivset tagasisidet ka mitmetelt kriitikutelt. Ajakiri Exclaim toob välja, et kuigi tegu on alati olnud muljetavaldava bändiga, kostub viimaselt plaadilt, et meestevaheline koostöö sujub paremini kui kunagi varem. «Palad nagu «Matriarch» tuletavad meelde, miks sa üldse meloodilist death metalit kuulama hakkasid!» kiidab Alternative Press. AllMusicu sõnul tõestab «Nightbringers», et koosseis on suutnud edukalt oma soundi piire laiendada.

Vokalist Trevor Strandile on muusika loomisel suurimateks eeskujudeks Rootsi metal-bändid ja Briti suurkuju Carcass. Neist viimane on mänginud suurt rolli just bändi vokaaltehnika väljakujunemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles