Marianne Leibur võitis jazz-artistide konkursi Riias

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Leibur võitis jazz-artistide konkursi Riias.
Marianne Leibur võitis jazz-artistide konkursi Riias. Foto: Kaspars Balamovskis

Noor laulja Marianne Leibur võitis 3.–6. aprillil toimunud mainekal jazz-artistide konkursil Riga Jazz Stage 2019 esikoha ja maineka Läti helilooja maestro Raimonds Paulsi poolt välja antava eripreemia.

Riga Jazz Stage konkursil oli tänavu 2 kategooriat: vokalistid ja pianistid. Eelvoorus osales 56 muusikut 24-st riigist, kellest poolfinaali valiti 26 võistlejat. Finaalvooru jõudis 6 lauljat ja 7 pianisti. Võistlejaid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid muusikud, heliloojad ning festivalide ja kontsertide produtsendid USA-st, Jaapanist, Türgist, Itaaliast, Portugalist, Inglismaalt ja Baltikumist.

Vokalistide teine preemia läks Rootsi ja kolmas Poola. Pianistidest võitis hiinlane A Bu, teise koha sai Ungari ja kolmanda koha Läti muusik. Eestist osales pianistide kategoorias Joel Remmel.

Marianne Leibur esinemas jazz-artistide konkursil Riias.
Marianne Leibur esinemas jazz-artistide konkursil Riias. Foto: Kaspars Balamovskis

Marianne on noor laulja, viiuldaja ja helilooja. Möödunud sügisel avaldas ta oma esimese muusikavideo laulule «Eile, täna, homme», mis on kirjutatud Ellen Niidu sõnadele.

Mariannet saab kuulda 18. aprillil algaval festivalil Jazzkaar kolmel korral: tasuta kontsertide päeval 21. aprillil Põhjala pruulikojas koosseisuga Marianne - Johannes – Karl, 23. aprillil Jazzkaare linnaruumiprojekti raames Rahvusraamatukogus koos Rahel Taltsiga ning festivali viimasel päeval 28. aprillil Vabal Laval kontserdil “Jazzkaar 1990 rewrite” Raivo Tafenau Festivaliansambel & solistid.

Marianne Leibur esinemas jazz-artistide konkursil Riias.
Marianne Leibur esinemas jazz-artistide konkursil Riias. Foto: Kaspars Balamovskis

Varem on samal võistlusel osalenud ning auhinnalisi kohti võitnud ka mitmed teised Eesti muusikud:

2005 Sofia Rubina II koht

2006 Peedu Kass I koht

2006 Liina Saar III koht

2007 Rebecca Kontus III koht

2008 Rebecca Kontus III koht

2013 Laura Põldvere II koht

2017 Susanna Aleksandra Veldi III koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles