Tartu Kunstimajas avatakse kolm uut näitust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstimaja fassaadil olev plakat kutsub armeega liituma.
Tartu Kunstimaja fassaadil olev plakat kutsub armeega liituma. Foto: ARTUR LAUGAMETS /

Neljapäeval, 11. aprillil avatakse Tartu Kunstimajas kolm näitust: suures saalis Soome kunstnike ühisnäitus «Valguse toad», väikeses saalis Meiu Mündi «Maailma loomine» ning monumentaalgaleriis Tiina Sarapu «Case Study 2». Kõik näitused jäävad avatuks 5. maini.

17.00 Johanna Ilvessalo, Saija Koponen, Anne Tompuri ja Sofia Wilkman «Valguse toad»

Näitus tegeleb valguse, varjude, pimeduse, kosmilise, metafüüsilise, müstilise ja loodusliku kokkupuutepunktide kompamisega. Maailm vajab valgust nii laterna, majaka, taevatähe kui ka kunstiteose kujul. Autorite teostes peitub lootus. Isegi kui need tegelevad keeruliste küsimustega, kätkevad nad siiski muutuse võimalust.

17.30 Meiu Münt «Maailma loomine»

Näitusel olevad õlimaalide ja assamblaažid jutustavad lugusid inimeseks, taimeks või loomaks-linnuks olemisest. Lisaks tavapärasele lõuendile on kasutatud tõrvatud paadilaudu, kõrgkuumuskeraamikas valminud pisiplastikat, kerisekive, kuivatatud taimi ja teisi looduslikke materjale. Maailm on müsteerium: iga olend, tekkiv situatsioon, asi ja ese ses ilmas on ainulaadne.

18.00 Tiina Sarapu «Case Study 2»

Minimalistlik klaasikunstinäitus tegeleb kastide, pakkide, kirstude, kingituste, kohvrite, pakkimise, saatmise ja avanemisega seotud juhtumiuuringutega. Klaas on Sarapu jaoks peamiselt installatsiooni- või skulptuurimaterjal ning teda on paelunud töö geomeetrilise kujundi ja lihtsa abstraktse vormiga. Ta tahab nautida selgust, ruumi, korrastatust, tühjust ja seda juurde luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles