Saaremaa teater jätkab tööd sihtasutusena

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnateater.
Kuressaare linnateater. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsus andis neljapäeval, 11. aprillil kultuuriminister Indrek Saarele volituse Sihtasutuse Kuressaare Teater asutamiseks. Teater tegutses seniajani Kuressaare Linnateatrina Saaremaa vallavalitsuse alluvuses.

Uue sihtasutuse asutajad on ühiselt riik ja Saaremaa vald. Pärast asutamist viib vald läbi senise munitsipaalasutuse Kuresaare Linnateater tegevuse lõpetamise ning korraldab töötajate ja varade liikumise sihtasutuse alla. «Kuressaare teater on teinud taasasutamisest peale head tööd. On selge, et see teater kannab endas väga olulist kohaidentiteeti, mis on vajalik saartele ning äärmiselt tähtis kogu Eesti kultuuriruumi mitmekesistamisel,» ütles kultuuriminister Indrek Saar.

Sihtasutuse vormis töötavatel etendusasutustel on sarnased rahastamise põhimõtted. Publikule on see omandivorm tajutav näiteks mitmekülgse ja kõigile sihtgruppidele suunatud repertuaari kaudu, sest sihtasutus teeb näitekunsti kõigile sihtgruppidele ja toob lavale eri žanre alates maailmaklassikast nüüdisdramaturgiani. 

Sihtasutuse vorm ei muuda ega lõpeta Kuressaare linnateatri senist tegevust kogukonda ja laiemalt valdkonda kaasava ning mitmesuguseid teenuseid pakkuva teatrimajana. Sihtasutuse Kuressaare Teater juhatuse liige ja nõukogu liikmed nimetatakse edaspidi, enne sihtasutuse asutamislepingu ja sellega kinnitatud põhikirja notariaalset tõestamist.

Kultuuriministeerium on etendusasutuste maastikku korrastanud alates 2002. aastast ning sihtasutuse vormis töötavad praeguseks kõik suuremad repertuaariteatrid, välja arvatud avalik-õiguslik rahvusooper. Siiani oli sihtasutuste asutamisel kaasatud omavalitsusi kahel korral – SA Endla Teater ja SA Rakvere Teatrimaja loomise puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles