See on mitte dokumentaal-, vaid reklaamfilm (3)

Ott Järvela
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: McKlein

Kui nimetada Eesti inimene, kellest filmi tegemine on menu mõttes kindla peale minek, on selleks igasuguse kahtluseta praegu Ott Tänak. Muusikud või poliitikud võivad vaid unistada tõmbejõust, mis on rallisõitja Tänakul.

Tõsi, tõmbejõuga paralleelselt eksisteerib ka tõukejõud, mis valdab neid paljusid eestimaalasi, kelle jaoks on MM-rallide nädalavahetused uskumatult tüütud, sest peamistest meediaportaalidest Tänakut ja teisi rallitegelasi puudutava alt normaalse uudisvoo väljakaevamine nõuab tülgastavalt suurt pingutust.

Nendes viimastes rallivaimustuse külvamisega «Ott Tänak – The Movie» pigem hakkama ei saa, sest on liialt deklaratiivne. Südamlike ja/või isiklike episoodidega pikitud ülevaade Tänaku teekonnast 2018. aasta autoralli MM-sarjas ei kvalifitseeru dokumentaalseks linateoseks, vaid narratiiv on kantud eesmärgist võimendada, rõhutada ja kinnitada Tänaku külge kindel kuvand.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles