Tõnu Kõrvitsa juubelikontsert läks täissaalile

Äli-Ann Klooren
, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solist Lena Willemark, dirigent Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kõrvitsa juubelikontserdil.
Solist Lena Willemark, dirigent Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kõrvitsa juubelikontserdil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tõnu Kõrvits kirjutas oma juubeli puhul Estonia kontserdisaalis toimunud kontserdi kavalehele: «Elu on viinud mind kokku toredate ja andekate muusikutega, kellega koos on mul olnud au muusikat teenida. Paljudest on saanud ka sõbrad minu elus. Täna on päev, mil me kõik kohtume siin, Estonia kontserdisaali laval.»

Tegemist ei olnud tavalise sünnipäevaga, vaid esimese juubeliga, mida tähistati koos muusikutest sõprade ja arvuka publikuga. Saal oli peaaegu viimase kohani välja müüdud, mis tuletas mulle meelde paari aasta tagust juhtumit, kui helilooja autorikontsert toimus Mustpeade majas. Nimelt seadsin minagi siis sammud kontserdile, ilma et oleks enne pileti hankinud. Ma küll eeldasin, et kontserdil on palju rahvast, aga et see võis viimseni välja müüdud olla, selle peale ma ei tulnud.

Sealt alates olen olnud targem ning Kõrvitsa kontsertidele end alati piletiga varakult varustanud. Ajal, mil üha enam räägitakse süvamuusika kontsertide publiku vähenemisest, on see märgiline nähtus. Kõnekas on ka fakt, et aasta tagasi Soome plaadifirmalt Ondine ilmunud Tõnu Kõrvitsa autori-CD «Moorland Elegies» («Lageda laulud») on tõusnud enimmüüdud klassikaplaadina Amazoni edetabelisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles