Kuusk, Nuut ja Rooste tegid lavakava Eesti elust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Rooste.
Jürgen Rooste. Foto: /

Neljapäeval, 11. aprillil kell 21 astuvad Nr99 jazzkohvikus üles Karl Kuusk, Erki-Andres Nuut ja Jürgen Rooste lavakavaga «Laulud lollide laevalt».

«Lollide laev» või täpsemini narride laev on muidugi uusaja koidikult pärit Rotterdami Erasmuse kujund, aga passib meie aega hästi. Rooste ja Kuusk põimisid üheks oma luuletused-laulud-lood, mis räägivad kõige täpsemini me ajast, Erki-Andres Nuut seob selle loo kokku kummastavaks-kummituslikuks kabareeõhtuks.

Aeg lihtsalt on on selline, et luuletaja ei saa vaikides kodus istuda. Kuusk ja Rooste on viimastel aastatel (nii koos kui eraldi, aga ikka üksteise asju väisates ja vastastikku kontluuletajat tehes) korraldanud kümneid säärased luulesündmusi Tallinna eri paigus. Nuut ja Rooste on koos esinenud juba tubli kümnendi.

«Laulud lollide laevalt» on nende kolme esimene ühine lavakava ja omamoodi südamest südamesse pöördumine publiku poole. Juttu ei tule sugugi vaid poliitikast, «Laulud...» on panoraam me elust, armastusest, õnnelootusest, veidratest aegadest me ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles