Üllar Jörberg ja unistus lõunamaast

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Jörberg
Üllar Jörberg Foto: Jelena Rudi

Vahel on nii, et jääd midagi lihtsalt vaatama. Ainiti jõllitama. Neeldud sellesse objekti ja see ei lase sinust lahti. Objekt lummab ja võtab üle. Nagu kurivaim või kõrgresolutsiooniga televisuaalne kujutis.

Nii läks minuga paar päeva tagasi, mil juhtusin televiisorist, täpsemalt Alo TVst, nägema videot Üllar Jörbergi kaverile Roy Orbisoni loost „California Blue“. Selles videos sõidab Üllar Jörberg mööda suvist ja päikeselist Emajõge ja laulab. Taustal möödub temast Emajõe kallas kõige sellega, mis jääb parasjagu staatilise, andywarholliku kaamera nägemis­ulatusse: näiteks nõukogude suve- või argimodernismi üks üliõisi, teravatipulised kämpingumajakesed. Samuti näeme kaatritega kimajaid piruette tegemas, valge vahujoon masinal järel. Kui miski on suvi, siis on seda just see. Jörbergil on seljas eresinine särk ja ees päikeseprillid. Ta on chill nagu Jörberg ikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles