Tuleb kohtumisõhtu legendaarsete muusikamänedžeridega (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Dubin
Ari Dubin Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval, 17. aprillil kell 19 astuvad Maarjamäe lossi tallihoones rahva ette Eesti legendaarsete ansamblite mänedžerid ja kontserdikorraldajad, 1970.-80. aastate hallid kardinalid Ari Dubin, Raivo Sersant ja Aivar Sirelpuu. Õhtut juhib Sten Teppan, muusikat teeb Otsakooli noorte ansambel.

Eesti roki sündi ja lapseiga näinud Ari Dubin oli kontsertide ja festivalide korraldaja, Eesti esimese diskoklubi asutaja, ansamblite Monstrum, Teravik ja Proov 583 ning selliste legendide nagu Marju Läniku ja Gunnar Grapsi mänedžer. Raivo Sersant on läbi aegade lavalaudadele aidanud Andromeeda, Jaak Joala, Radari, Ele ja Kaja Kõlari, Marju Läniku ja Ultima Thule. Aivar Sirelpuu oli Eesti Riikliku Filharmoonia estraadimuusika osakonna juhataja. Arvestades, et Eesti staare saatis Venemaale esinema just Filharmoonia, siis võib juhataja olulisust ja vastutust vaid ette kujutada, eriti arvestades paljude muusikute suhtumist ja käitumist.

Üks asi oli muusikat luua ja proovi teha, sootuks teine teema oli jõuda läbi tsensuuri lõpuks rahva ette. See nõudis fantaasiat, totalitaarse võimu hingeelu tundmist, julgust ja parasjagu hullumeelsust. Ilma tolleaegsete kontserdikorraldajate ja mänedžerideta oleks paljud ajalugu muutnud sündmused olemata ja paljud laulud laulmata jäänud. Eesti muusikaelu oleks hoopis teistsugune. Kõige halastamatum tõde selle aja kohta tuuakse kohtumisõhtul rahva ette.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles