Nädala plaat. Ristikheina-neopunk

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fontaines D.C.
Fontaines D.C. Foto: promo

Aprilli esimene pool on andnud kaks suurepärast albumit, mis on otseselt võrsunud pungist. Kanada kvarteti PUP „Morbid Stuff“ presenteerib punki mõneti nihilistlikus, ent mõnusalt positiivses võtmes. Dublini viisik Fontaines D.C. aga kaevub oluliselt sügavamatesse kihtidesse ja naaseb sealt äärmiselt tugeva debüütalbumiga, mis on selle loo kirjutamise aegu maineka saidi Album of the Year kriitikute punkte arvestavas edetabelis tänavuse aasta kõige kõrgema skooriga plaat.

Ma täpselt ei tea, mida mõeldakse punkari all aastal 2019, aga unustage ära dekoratiivsed turris harjad, neetidega nahktagid ja haaknõelad ning sõge 360-kraadine paduviha. Fontaines D.C. tüübid näevad välja rahustavalt tavalised. Mingis mõttes meenutavad nad seitsmekümnendate lõpu The Undertonesi (Põhja-Iirimaalt pärit), kes oli vaba tollal moes olnud punkdisainist ja poliitilisest teadlikkusest ning käis ringi suvaliste kampsunite ja pusadega ning tegi samal ajal väga kaasaegset muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles