Rahvamuusikapidu kolib Vabaduse väljakule ja on kõigile tasuta

Kultuuritoimetus
Copy
Lõõtspill.
Lõõtspill. Foto: Margus Ansu

XXVII laulu- ja XX tantsupeo raames 5. juulil toimuv rahvamuusikapeo peakontsert toimub erakordselt suure publiku huvi tõttu algselt planeeritud Poolamäe asemel Tallinna Vabaduse väljakul. Suuremale peoplatsile koliv rahvamuusikapidu on kõikidele huvilistele tasuta.

Rahvamuusikapeo loomingulise juhi Juhan Uppini sõnul on huvi rahvamuusika vastu Eestis haruldaselt suur ning see kasvab iga aastaga. «Peole registreerunud rekordarvu muusikute ja piletite kiire läbimüügi taustal sai selgeks, et Poolamägi jäänuks rahvamuusikasõpradele sel korral selgelt kitsaks. Seetõttu otsisid korraldajaid alternatiivseid lahendusi ning otsustasid muusikute soovide kohaselt kolida peo otse linnasüdamesse. Nii saame pakkuda ligipääsu oluliselt suuremale hulgale muusikasõpradele,» rääkis rahvamuusikapeo loominguline juht Juhan Uppin.

Kõik eelmüügist ostetud rahvamuusikapeo 5. juuli päevase kontserdi piletid ostab Piletilevi tagasi alates teisipäevast, 23. aprillist. Internetist pileti soetanutele kannab Piletilevi piletiraha ise tagasi. Müügipunktidest pääsme ostnud saavad piletid tagastada kõikides Piletilevi müügipunktides, välja arvatud Circle K teenindusjaamades.

Rahvamuusikapeo peakontserdil astuvad eraldi repertuaariga üles koguni üheksa pilliliiki: väikekandled, rahvakandled, kromaatilised kandled, viiulid, lõõtspillid, näppepillid, akordionid, torupillid ja koondorkester. Lisaks said end peole kirja panna kõik üksikud pillimängijad, kes sel hetkel üheski ansamblis ei tegutsenud.

«Iga liik esitab viis lugu. Kogu repertuaar haakub peo kandva juhtmõttega «Minu arm» ning väärtustab traditsioone ning nende hoidmist,» ütles Uppin. Peamiselt mängitakse eesti traditsioonilisi pillilugusid ning paljudes liikides ka uut autoriloomingut. Kõik seaded luuakse just selle peo jaoks.

Kõik liigid astuvad oma kavaga üles rahvamuusikapeo peakontserdil, mis toimub reedel 5. juulil kell 14.00 Tallinna Vabaduse väljakul. Kandled annavad omaette eraldiseisva kontserdi «Kannelde öö» Metodisti Kirikus 4. juuli õhtul ning piletite tagasiost seda kontserti ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles