Viljandi pärimusmuusika festival avalikustas järgmised artistid ning päevade kaupa kava

Kultuuritoimetus
Copy
Drukmo Gyal Dakini.
Drukmo Gyal Dakini. Foto: Viljandi pärimusmuusika festival

25.–28. juulini Viljandis toimuva suvise suursündmuse programmi on tänasega lisandunud tiibeti mantralaulik Drukmo Gyal Dakini, aga ka spetsiaalselt festivaliks kokku tulevad kooslused eesti artistidest: Lepaseree koos trummar Reigo Ahvenaga, Mari Kalkun koos VHK keelpilliorkestri ning dirigent Rasmus Puuriga, Indrek Koff ja Katariin Raska.

Tänasest saab Viljandi pärimusmuusika festivali kodulehel tutvuda ka päevade kaupa ajakavaga. Enamik kontsertprogrammist on nüüdseks avalikustatud ja nii on kõigil huvilistel võimalik paremini otsustada, kas tulla juuli lõpus Viljandisse terveks festivaliks või mõneks üksikuks päevaks.

Festivali programmijuht Tarmo Noormaa sõnul tasub neljapäeval, 25. juulil kohal olla juba seetõttu, et Kirsimäel astub üles astub spetsiaalselt festivaliks kokku tulnud kooslus Lepaseree ja Reigo Ahven. «Terane silm märkab, et tegemist on sisuliselt meie festivali legendi, Vägilaste, koosseisuga, vanade sõpradega on aga liitunud tutvustamist mittevajav rütmivõlur Reigo Ahven,» räägib Noormaa. «Tema liitumine muudab bändi kõlapilti tunduvalt – soovitame kindlasti kuulama tulla».

Mari Kalkun on muusik, kes festivalil üles astunud nii solistina kui ansamblites. Sel aastal üllatab ta aga publikut, astudes laupäeval, 27. juulil Kaevumäel üles koos orkestriga. «Nimelt on Mari lugudele loonud seaded noor ja särav dirigent Rasmus Puur ning publiku ette jõuab see kõik koos VHK keelpilliorkestriga. Kahtlemata on tegu festivali kõrghetkega,» kommenteerib Noormaa.

Reedel ja pühapäeval Aidas esinev Drukmo Gyal Dakini on Tiibeti mantralaulik ja võimsast joogide sugupuust pärit jogiini. «Nii Tiibeti mantrad kui eesti regilaul on osa igipõlisest ellujäämisstrateegiast ning kannavad sarnaseid väärtusi,» selgitab Noormaa. «Ta on väga inspireeriv ka selle osas, kui praktilised võivad olla traditsioonilise kultuuri aspektid tänapäeval.»

Lisaks kuuleb kirjanikust-tõlkijast ning parmu- ja torupillimängijast koosnevat duot: Indrek Koff ja Katariin Raska on näpanud lugusid vähemalt kümne rahva tagant ja tahavad need nüüd laiali jagada, sest eks jagatud mure ole pool muret.  Juhan Uppin astub festivalil üles juba uues staatuses, kandes tiitlit Vabariigi Pillimees. Festivalilt ei puudu ka Naised Köögis, Väikeste Lõõtspillide Ühing, Untsakad, Päri Päri, Angus, Mäeotsa Kapell ning Ando ja sõbrad. Lisaks eelnimetatuile on festivali programmi tulemas veel täiendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles