Ilmus auhinnatud romaan abistatud enesetapust

Kultuuritoimetus
Copy
Daniel Wisseri romaan «Mägede kuninganna».
Daniel Wisseri romaan «Mägede kuninganna». Foto: Raamat

Eesti keeles on ilmunud Daniel Wisseri romaan «Mägede kuninganna», mis pälvis mullu Austria tähtsaima kirjanduspreemia. Raamatu tõlkis eesti keelde Piret Pääsuke ja avaldas kirjastus Tänapäev.

Daniel Wisser (snd 1971 Klagenfurtis) on austria kirjanik ja muusik. Ta õppis Viini Ülikoolis germanistikat ning on kirjutanud lühijutte, luulet, laulusõnu ning romaane. Daniel Wisser on üks tänavuse Prima Vista kirjandusfestivali külalisi ning teda saab kuulama tulla 8. mail kell 22.00 Tartu vinoteegis Vein ja Vine ning 9. mail kell 16.30 Tartu Linnaraamatukogus.

Romaani peategelane Robert Turin on neljakümne viie aastane mees, kes põeb raskekujulist hulgiskleroosi ning mägede kuningannaks nimetab ta oma tõbe. Endine IT-firma omanik ja naistemees elab juba aastaid hooldekodus, liigub ratastoolis, sõltudes hooldusõdede abist. Ta trimpab veini ja viskit, teab täpselt, mis teda ees ootab ning otsib inimest (soovitatavalt naissoost), kes saadaks teda Šveitsi abistatud enesetappu tegema. «Mägede kuninganna» on inimlik, mõtlemapanev ja ohtra musta huumoriga romaan ootamatul teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles