Avatakse kaasaegse arhitektuurifoto näitus

Kultuuritoimetus
Copy

Juhan Kuusi Dokfoto Keskus toob maikuus Solaris keskuse aatriumis olevale ekraanile «Solaris on kunst» näitustesarja raames Andrés Gallardo Albajari fotonäituse «Linnageomeetria».

«Linnageomeetria» on visuaalne tõlgendus tänapäevasest arhitektuurist iseõppinud fotograafi objektiivi läbi. See on pidevalt täienev ja arenev projekt, mida Andrés Gallardo Albajar alustas üle 4 aasta tagasi Tallinnas, kus ta ka praegu elab. Projekti eesmärgiks on uurida kaasaegset arhitektuuri ja seda, kuidas me tänapäeval oma linnadega suhestume. 

Vaadeldes arhitektuuris ja linnaruumis erinevaid geomeetrilisi vorme, nagu hooned, väljakud, lambipostid või maastikud, püüab «Linnageomeetria» peegeldada linnaelu isiklikust ja kunstilisest vaatenurgast. Projekti läbivateks märksõnadeks on muuhulgas nurgad, kõverad, ristmikud, jooned, sümmeetria ja värvid.

Arhitekti ja Eesti Arhitektide Liidu juhatuse liikme Kalle Komissarovi arvates kujutavad Andrés Gallardo fotod maailma distantsilt, kust vaadates mõjub ruum poeetilisena. «Ilm on ilus, päike paistab, hooned on hästi hoolitsetud. Täiuslik, probleemideta, aga staatiline maailm mõjub mulle veidi hoiatavalt – mis juhtub peale katiku klõpsu? Kompositsioonid toetuvad diagonaalile – midagi juhtub kohe.»

Andrés Gallardo Albajaron Hispaaniast pärit fotograaf, kes elab Eestis. Tema käimasolev projekt «Linnageomeetria» on andnud autorile võimaluse reisida Euroopas ja Aasias ning jäädvustada kaasaegse arhitektuuri ilu graafiliste ja haaravate fotode abil. Andrése töid on tunnustatud mainekatel konkurssidel ja mitme auhinnaga, nagu Sony World Photography Awards, ND Awards, IPA Awards või Siena International Photography Awards. Tema fotosid on esitatud nii soolo- kui ka grupinäitustel Hispaanias, Lõuna-Koreas, Prantsusmaal, Ühendkuningriigis, Venemaal ja Kreekas.

Näitust saab vaadata mais Solarise aatriumis asuval ekraanil igal reedel alates kella 13.00-st kuni laupäeval kell 13.00-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles