Vene Teater korraldab teatrikülastajate konverentsi

Kultuuritoimetus
Copy
Vene teater.
Vene teater. Foto: Stanislav Moshkov

7. mail kell 18 toimub Vene Teatris teatrikülastajate konverents, mis on pühendatud nii lõppevale hooajale kui ka sügisel algavale uuele hooajale. Erinevate teatriteemaliste ettekannetega (sh kriitilistega) astuvad publiku ette mitmed tuntud teatrivaldkonna asjatundjad. Vene Teatri kunstiline juht Filipp Loss teeb ülevaate etendusasutuse lähiaja plaanidest ning vastab publiku küsimustele. Oodatud on kõik teatrihuvilised. Sissepääs on tasuta.

Filipp Loss, kes on Vene Teatri kunstilise juhina töötanud kaks aastat, tõdeb, et käes on õige aeg teha tema siinsest tööst esimesi kokkuvõtteid ning kuulata ka teatrikülastajate arvamusi.  Teatrijuhti kinnitab: «Konverentsil on oodatud kaasa rääkima kõik – teatrisõbrad, teatrikriitikud, ajakirjanikud jt. Teatrikülastajate konverents – see on eelkõige avatud vestlusring, kus on võimalik arvamust avaldada igaühel, kellele läheb korda Vene Teater ja selle tulevik.  Kutsume osalema kõiki teatrihuvilisi.»

Konverentsil esitletakse erinevaid seisukohti ja nägemusi teatri rollist tänases Eestis. Vestlusringi juhib teatrikriitik ja Vene Teatri nõukogu esimees Jaak Allik. Vene Teatri kunstilist kollektiivi esindab näitlejanna Liidia Golovataja, ajakirjanike seisukohti vahendab  Aleksandr Zukerman ning teatrikriitiku positsiooni tutvustab Eteri Kekelidze. Eesti teatriringkondade esindajana jagab Meelis Oidsalu oma nägemust Vene Teatrist.

«Nende inimestega esinejate ring ei piirdu. Vastupidi. Me tahaksime, et võimalikult palju teatrihuvilisi osaleks selles vestlusringis ning avaldaks oma arvamust, jagaks ideid ning soovitusi,» räägib Filipp Loss.

Konverentsi kava:

1. Filipp Loss – sissejuhatus ja lühike tutvustus.

2. Videoülevaade Vene Teatri esietendustest hooaegadel 2017/2018 ja 2018/2019.

3. Eteri Kekelidze – teatrikriitiku pilk ja esietendunud lavastuste analüüs.

4. Aleksandr Zukerman – Vene Teatri kuvand kultuuriringkondades ning ajakirjandusmaastikul.

5. Liidia Golovataja – teatriuuendus versus traditsioonid tänases Vene Teatris. Trupi kunstilised eesmärgid.

6. Meelis Oidsalu – Eesti teatrikülastaja ootused Vene Teatrile.

7. Jaak Allik – kokkuvõte ettekannetest, arutelu modereerimine.

8. Filipp Loss – vastused osalejate küsimustele, teatri lähiaja plaanide tutvustus, konverentsi lõpusõnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles