Miks me vajasime menusarja «ENSV» (3)

, televaataja
Copy
«ENSV» kangelased, fotol Sirje abikaasa Ats Aavik (Mait Malmsten), kes jõudis sarjas tõusta tööõpetuse õpetajast teenindusmajas koopiamasina operaatoriks ja baarmeniks, ning Atsi paarimees, põline baarmen Illar (Raivo E. Tamm). 
«ENSV» kangelased, fotol Sirje abikaasa Ats Aavik (Mait Malmsten), kes jõudis sarjas tõusta tööõpetuse õpetajast teenindusmajas koopiamasina operaatoriks ja baarmeniks, ning Atsi paarimees, põline baarmen Illar (Raivo E. Tamm). Foto: Kairit Leibold

Nostalgiline komöödiasari «ENSV» on kaheksa ja poole eetris oldud aastaga rikastanud riigitelevisiooni. See hoogne humoorikas sari väärib tänusõnu mitme asja eest. Osalt võiks selle liigitada õnnestunud meelelahutuse valda. Seda eeskätt nende silmis, kes pole nõukaajal elanud ega tea sügavamaid tagamaid. Kuid kindlasti kannab andekalt loodud lugude seeria sügavat ajaloolist tähendust, olles kõigile vaatajatele nagu omamoodi pooletunnine mahlakas ajalootund kord nädalas.

Minul isiklikult, nagu ilmselt paljudel teistelgi, oli seriaalis palju äratundmist, kuna elu esimesed 15 aastat elasin Eesti Nõukogude Sotsialistlikus Vabariigis. Tookord, muretus lapsepõlves, tundus kõik muidugi loomulik. Teisiti ei saanudki olla. Meie põlvkonnale oli määratud areneda, õppida ja lõpetada põhikool ajal, mis sisaldas vastuolusid, piiranguid, absurdi, kuid kus ei puudunud ka omad õnnehetked ja Soome televisiooni programmi võeti kui ilmutuslikku tervitust teisest ilmast. Usun, et enamik minuealisi tunneb samamoodi.

Laua taga istuvad parteitöötaja Sirje Kadak (Laine Mägi), tööõpetuse õpetaja Ats Aavik (Mait Malmsten), Pille Kadak (Liisa Pulk) ja Jüri Kessner (Argo Aadli). 
Laua taga istuvad parteitöötaja Sirje Kadak (Laine Mägi), tööõpetuse õpetaja Ats Aavik (Mait Malmsten), Pille Kadak (Liisa Pulk) ja Jüri Kessner (Argo Aadli). Foto: Ülo Josing
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles