Muusika, mis mõjub seedimisele hästi

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
Sunn O))) album „Life Metal“
Sunn O))) album „Life Metal“ Foto: plaat

Andy Warhol ütles kunagi, et kõik Coca-Colad on ühesugused ja kõik on head. John Peel ütles kunagi ansambli The Fall kohta, et nad on alati samad ja alati erinevad.

Gilles Deleuze’il on raamat pealkirjaga „Erinevus ja kordus“. Selles liinis saame jätkata ka USA drone-metal-duoga (Stephen O’Malley ja Greg Anderson) Sunn O))), kellel ilmus just uus plaat „Life Metal“ ja ühtlasi saabus ka teade, et nad esinevad oktoobris Tallinnas. Seda kontserti ma ootan, sest olen kuulnud nende live’idest palju head, aga ise pole näinud. Erik Morna kirjutas FBs, kuidas nende live on olnud tema elu parimaid, pärast seda seisnud ta lihtsalt tardununa lava ees ega pannud tähelegi, et muu rahvas oli juba minema läinud. Ka on Sunn O))) kontsertide kohta räägitud omamoodi hirmulugusid, kuidas sagedused on seal nii madalad, et on esinenud juhtumeid, kus inimestel on seal vastu tahtmist kaka püksi tulnud.

„Life Metali“ produtsendiks on alternatiivrokimaailma üks kurikuulsamaid produtsente Steve Albini, kes mäletatavasti palgati lindistama „In Uterot“, millega Nirvana tahtis karjäärisuitsiidi teha. Kui muidu on Albinil ikka selline „surmaprodutsendi“ maine, siis Sunn O))) puhul võib küll öelda, et salvestatud on nende kuulajasõbralikem album, kuigi selline jutt on üsna tinglik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles