Tallinna Fotokuu satelliitprogrammi kandideerimine pikeneb

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Fotokuu tiim ja kuraatorid. Vasakult: kuraator Ingel Vaikla, kunstiline juht Laura Toots, kuraator Hanna Laura Kaljo, tegevjuht Kadri Laas, kuraator Heidi Ballet, kuraator Post Brothers ja koordinaator Sille Kima. Foto: Helen Melesk
Tallinna Fotokuu tiim ja kuraatorid. Vasakult: kuraator Ingel Vaikla, kunstiline juht Laura Toots, kuraator Hanna Laura Kaljo, tegevjuht Kadri Laas, kuraator Heidi Ballet, kuraator Post Brothers ja koordinaator Sille Kima. Foto: Helen Melesk Foto: Helen Melesk

Tallinna Fotokuu ootab endiselt kollektiive, kunstnikke, kuraatoreid, mõtlejaid, kirjutajaid ja teisi kultuuriloojaid esitama oma projekte satelliitprogrammi.

Eesti suurim kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu (06.09.–03.11.2019) toob sel sügisel Tallinnasse kolm rahvusvahelist kuraatorinäitust, eksperimentaalse kunstifilmide programmi ning fotokunstimessi. Põhiprogrammi sündmustega saad tutvuda siin.

Fotokuu lähtepunktiks on kaamerakultuuriga seotud arengud. Selle aasta teemad pakuvad võimalust mõtiskleda omandi, kuulumise, vastutuse, rahutukstegevate tehnoloogiliste uuenduste, nüüdisaegse maailma ärevuse ja sellega kohanemise üle.

Julgustame esitama ettepanekuid, mis lähtuvad 2019. aasta Tallinna Fotokuu temaatilistest alustest. Oodatud on taotlused nii juba väljakujunenud programmiga organisatsioonidelt kui ka uutelt kooslustelt. Ettepanekud võivad olla nii tunniajase kestusega kui ka kuuajalised sündmused; väljapaneku mahult suured kui ka miniatuursed; leida aset era- kui ka avalikus ruumis ning tuua külastajate teadvusesse neid kohti Tallinnas, mis näitusepaigana ei tegutse. Satelliitprogrammi kaasame näitusi, raamatuesitlusi, performance'id, lugemisõhtuid ning muid loomingulise formaadiga sündmusi. 

Tingimused:

– Projekt peab aset leidma Tallinnas;

– Projekt peab toimuma biennaali vältel ehk 2019. aasta septembris ja/või oktoobris;

– Projekti korraldajad vastutavad näitusepaiga leidmise ning kõigi kulude eest, mida selle elluviimine nõuab;

– Programmis osalemine on tasuta.

Tallinna Fotokuu satelliitprogrammi valitud projekte:

– Tutvustatakse biennaali ametlikes kommunikatsioonikanalites;

– Lisatakse biennaali Professional Weeki ürituste programmi, juhul kui projekt toimub vahemikus 24.–29.09.2019;

– Kaasatakse biennaali publiku- ja haridusprogrammidesse, mida viivad läbi Fotokuu haridustöötajad.

Taotlemiseks on vajalik:

– Projektikirjeldus (2000–2500 tm), millest selgub seos Tallinna Fotokuu põhiprogrammiga, projekti pealkiri, toimumisaeg ning -koht, PDF formaadis;

– Projekti lühikirjeldus inglise keeles (500–700 tm), PDF formaadis;

– Curriculum Vitae (1–2 lk) või iga osaleja biograafia, PDF formaadis;

– 3–5 pilti, JPG formaadis, ühe faili maksimaalne suurus on 2 MB.

Osalevad projektid valib välja Tallinna Fotokuu biennaali loominguline tiim koos nõuandva koguga. Osalejaid teavitatakse 11. juuniks 2019. 

Taotluste esitamise pikendatud tähtaeg on 28. mai 2019.

Taotlused ning küsimused palume saata koordinaator@fotokuu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles