Vene teatri suvelavastus «Kuu aega maal» taaselustab Sagadi mõisas Turgenevi ajastu

Kultuuritoimetus
Copy
Vene Teatri lavastus «Kuu aega maal».
Vene Teatri lavastus «Kuu aega maal». Foto: Vene Teater

Vene Teatri lavastus «Kuu aega maal» pakub ainulaadset võimalust nautida Ivan Turgenevi klassikalise draama kangelaste tormilisi romantilisi suhteid kaunis Sagadi mõisapargis, kanduda «aadlipesa» aegadesse ja tunnetada õhustikku, milles elasid Turgenevi kangelased. Suveetendused Sagadi mõisas toimuvad 6.–16. juunil. Etendused algavad kell 19,  v.a pühapäevad, 9. ja 16.juuni, mil etenduse algus on kell 17.

Teatrikülastajatele on avatud imetlemiseks Sagadi mõisa härrastemaja oma ajastutruu mööbli ja interjööriga. Rikkaliku menüüga välikohvik kutsub nautima nii mõisapäraseid kui kaasaegseid hõrgutisi.

Natalja Petrovna on noor naine, kes elab koos erakordselt toreda abikaasaga kaunis mõisas. Ta kasvatab poega, on ümbritsetud hoole ja armastusega kõigi lähedaste poolt, tal ei tohiks olla millestki puudus. Ja ikkagi tunneb noor naine väljakannatamatut puudust armastusest, õrnusest ja kirest. Ta tahab olla õnnelik ja ihaldatud, kuid mees on liiga hõivatud majapidamisega. Poeg Kolja on suuremaks kasvanud ning ei vaja enam kogu aeg ema lähedust.  Maja külastab mehe lähedane sõber, Mihhail Rakitin, kes on tahumatu ja delikaatne.  Selline on algne intriig suurepärases näidendis, mis on täidetud  armastuse, kirgede, tormiliste suhete ja õilsate tegudega.

“Kuu aega maal“ on klassikaline melodraama, mille teravmeelsed ja täpsed dialoogid on kirjutatud mõjuvalt ilusas vene keeles. Vene Teatri näitlejad mängivad seda näidendit Sagadi mõisa pargis 6.-16.juunini. Noore tudengi rollis teeb külalisena kaasa Karl Robert Saaremäe.

Lavastaja Filipp Loss: “Mis on minu jaoks oluline selles poolteist sajandit tagasi kirjutatud suure kirjaniku Ivan Turgenevi loos? Eelkõige on see autori mõistmine, kaasaelamine ja armastus oma kangelanna vastu.“

Vene Teatri suveetendustele on võimalik sõita ka teatribussiga, mis külastajad pärast etendust Tallinnasse tagasi toob. Bussipileti saab osta koos teatripiletiga (internetist ostes - “pilet transpordiga“). Teatribuss väljub Vene Teatri eest igal õhtul kell 17.00 ning Sagadist tagasi Tallinnasse orienteeruvalt kell 22.30,  tagasiteel on peatus ka Laagna teel. Pühapäeviti väljub buss Vene Teatri eest kell 15.00 ning Sagadist Tallinna poole kell 20.30.  

Autoga saab Tallinnast Sagadisse sõita Tallinn-Narva maanteed mööda (Sagadi küla, Haljala vald, Lääne-Viru maakond). Kõikidel etendustel on sünkroontõlge eesti keelde.

6. ja 14. juuni etendustel pakub teater ka sünkroontõlget inglise keelde. Oma soovist kasutada ingliskeelset sünkroontõlget, palume eelnevalt teatri kassasse teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles