Esitletakse kogumikku «Eesti novell 2019»

Kultuuritoimetus
Copy
«Eesti novell 2019».
«Eesti novell 2019». Foto: Raamat

Reedel, 17. mail algusega kell 18 toimub Tallinas Kirjanike Maja musta laega saalis raamatu «Eesti novell 2019» esitlus. Teose on koostanud Made Luiga, Kajar Pruul, Maia Tammjärv ja Urmas Vadi.

«Eesti novell 2019» on teine raamat sarjast, kuhu neli koostajat on valinud paremaid palu möödunud aasta novellisaagist. Lisaks Tuglase novelliauhinna saanud lugudele on uudisjutumaastikul muudki, mis aga sageli laiema lugejaskonna ja tunnustuse eest varjule jääb. Sel aastal on kogumikus 18 lugu, sajanditagust kirjanduspilti esindab otse Siuru kaante vahelt tänapäeva tõstetud Johannes Semper.

Lõikav satiir, muhe huumor, tõsipaatoslik elukaemus, elu pärast surma, seksuaalhälbed, kasside hingeelu, õnnelik lõpp – nende märksõnadega kirjeldavad koostajad vastilmunud novellikogumikku «Eesti novell 2019». Kõige rohkem, nagu arvata võibki, on raamatus surma ja armastust, neid elu suurimaid müsteeriume. Ja maaelu. Sest me oleme ikkagi maarahvas, kes tunneb ennast ainult siis kindlalt, kui külmal talvel puud otsa ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles