«Troonide mängu» kohutav lõpp (5)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
"Troonide mäng" sai lõpu.
"Troonide mäng" sai lõpu. Foto: Kaader telesarjast

Ja kui nad ära pole surnud, siis elavad õnnelikult tänapäevani. Nii peaksid muinasjutud lõppema. Aga mitte «Troonide mäng», sest see lugu on palju enamat, kui üks 21. sajandi jaoks ilustatud muinasjutt.

Sarja kaheksas ja viimane, kõigest kuueosaline hooaeg jätab mulje, et tegijad, eesotsas produtsentide David Benioffi ja D. B. Weissiga, on maailma vaadatuima telesarja tegemisest selgelt tüdinenud. Enamasti valitses selline «Mehed, teeme suitsu ära, lükkame selle värgi kokku ja saame õhtule» mentaliteet. Hooaja kahte esimest osa vaadates olin veel andestav, sest õhus rippus suure inimeste ja ebalaste konflikti põnevus. Polegi võib-olla paha, kui sellist plahvatust nii sametiselt ette valmistatakse.

Tõeline allakäik algaski kolmandas osas, mis kujutas endast algusest lõpuni üht suurt lahingut. Olgugi kõige kallim osa, oli see ka kõige igavam ja mis põhiline, tehniliselt nii pime ja hägune, et kahtlustasin juba oma teenusepakkujat netikiiruse maha tõmbamises. Neist teistes osades kaadrisse jäänud kohvitopsidest ja veepudelitest olen valmis hea meelega mööda vaatama, kui muidu oleks tegu hästi kirjutatud looga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles