Rongi all hukkunud jalgrattur oli Jüri Aarma

Copy
Jüri Aarma
Jüri Aarma Foto: Meelis Meilbaum/Prnpm/emf

Politsei sai täna kell 10.34 teate, et Tallinnas Veerenni raudteeülesõidul jäi meesterahvas rongi alla. Raudtee ülekäiku selleks ettenähtud kohas ületanud jalgrattur oli Jüri Aarma, kes hukkus rongilt saadud vigastuste tagajärjel sündmuskohal.

Eesti näitleja, muusik ja kultuuriajakirjanik Jüri Aarma sündis 30. mail 1951 Venemaal Kirovi oblastis väljasaadetute peres. 1956. aastal saabus ta koos perega Eestisse, kooliajal elas Pärnus. Tema isa oli Gunnar Aarma. Tema vend on August Aarma ja õde oli Maria Tilk.

Jüri Aarma abielust koorijuhi ja muusikapedagoogi Merike Aarmaga on sündinud poeg Kiur Aarma ja tütar Roosi-Mae Aarma.

Jüri Aarma on lõpetanud lavakunstikateedri VI lennu. Grigori Kromanov ja Mikk Mikiveri juhendatud lennus õppisid näiteks ka Maria Klenskaja, Elle Kull, Kaie Mihkelson, Lauri Nebel ja Rita Raave.

Lavakooli lõpetamise järel oli Jüri Aarma kuni 1995. aastani Noorsooteatri näitleja. Aastatel 1992–1996 oli ta Kuku raadio koosseisuline toimetaja, seejärel üks kaasautoreid. 1995–2002 oli ta ajakirja Teater. Muusika. Kino peatoimetaja. Ta on juhtinud koos Gerli Padariga saadet «Lauluga maale».

Jüri Aarma töötas Maalehes kultuuritoimetajana ning tegi Kuku raadios saadet «Publikumärk», osales Vikerraadio saates «Mnemoturniir» ning juhtis Tallinna TVs kultuurisaadet «Praegu ja siin». Samuti tegutses Aarma vabakutselise näitleja, laulja ja pillimehena.

Jüri Aarma tööd on tunnustatud Valgetähe V klassi teenetemärgiga (2014).

Veerenni raudteeülekäigu juures hukkus rongi alla jäänud jalgrattur.
Veerenni raudteeülekäigu juures hukkus rongi alla jäänud jalgrattur. Foto: Sander Ilvest
Copy
Tagasi üles