Lauri Saatpalu: see on mõrv (41)

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja, Tarkade Klubi liige Jüri Aarma
Näitleja, Tarkade Klubi liige Jüri Aarma Foto: Kanal 2

Näitleja ja muusik Lauri Saatpalu, kolleeg Kuku raadiost meenutab Jüri Aarmat. 

«Jüri Aarma oli värvikas inimene – inimene, kes saab lavakunstikaadrisse sisse ja sealt pärast ka välja, on ikka värvikas. Ta oli hästi laialdaste teadmistega, hästi hea suhtleja ja näitlejalikult edev, võib-olla isegi liiga edev ja see ei tulnud alati talle kasuks.

Oma parematel aegadel oli ta hästi hea sõnaseadja. Kui ta teatrist ära tuli, tont teab mis põhjustel, ja alustas saatejuhina tööd, siis ta oli kindlasti oma saatekülalistele üks sõnaosavamajad ja ägedamaid vestluspartnereid. Ta oli omal ajal täiesti tipp. Lõpu poole tema vorm langes, aga selle pärast, et inimene tüdineb ühest asjast, tal tekkisid teised huvid. Aga omal ajal, kui ta teles, ja nüüdki kui ta Kukus raadios portreesaateid tegi, siis oli teda põnev jälgida, kuidas inimene oskas küsida ja tunnetada partnerit, sageli täiesti võõrast inimest.

Kuku raadio alustas 27 aastat tagasi, mina olen alustajaliige ja tema oli ka alguses juures. Veerand sajandit tagasi puutusin kokku temaga sageli, hiljem harvem, sest ta polnud meil enam koosseisuline töötaja, aga kolleegina oli ta lõbus, temaga oli tore olla. Tal oli hästi palju juttu ja hästi palju jutte, vahest isegi tundus, et ta räägib liiga palju, aga siis sai alati minna teisse tuppa.

Aga tahan öelda, et juhtunu on mõrv, see on inimese surma põhjustamine hooletuse, ülbuse ja täieliku arrogantsuse tagajärjel. Tallinna endine linnavalitsus, eesotsas endise linnapea ja praeguse minister Taavi Aas, ja Eesti Raudtee ajavad [süü - toim] lihtsalt üksteise peale, valetavad.

Ma elan ise Luite asumis ja see ülekäik täiesti ohtlik, mina olen seal mitu korda ehmatanud, sest porgandid tulevad hästi kiiresti ja vaikselt. Mitte kunagi varem (enne autodele mõeldud tõkkepuude ja vilkuvate tuledega ülesõidu sulgemist - toim) ei juhtunud seal liiklusõnnetusi. Meile lihtsalt valetatakse, kui öeldakse, et  ülekäik muudeti inimestele ohutuks. Meile tehti tohutult ohtlik ülekäik, lisaks pikenes tuhandete inimeste tee kooli, koju, tööle, ka tuletõrje ja kiirabi teekond. Siin (ülekäigukoha ohtlikuks muutumise juures - toim) on mängus suur korruptsioon.

Inimese tähelepanematus, hetkeks ära viibimine, maksis elu. Olen täiesti kindel, et Ameerikas juba tegeleksid advokaadid kohtuhagiga, siin poleks isegi kaotamise võimalust. Luite asum protsessis lastele, meile kõigile ohtlikuks muudetud ülekäigu vastu, sellise õnnetuse juhtumine oli ainult aja küsimus.»

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles