KGB vangikongides tehakse teatrit

Kultuuritoimetus
Copy
Lavastuse «Lood kurjusest» aluseks on Nõukogude okupatsiooni ajal Pagari tänava kongides viibinud inimeste mälestused ja üleelamised.
Lavastuse «Lood kurjusest» aluseks on Nõukogude okupatsiooni ajal Pagari tänava kongides viibinud inimeste mälestused ja üleelamised. Foto: Marko Poolamets

Autentsetes KGB vangikongides saab näha kohaspetsiifilist etendust «Lood kurjusest», mille aluseks on Nõukogude okupatsiooni ajal Pagari tänava kongides viibinud inimeste mälestused ja üleelamised.

«Lood kurjusest» lavastus on loodud okupatsioonide ja vabaduse muuseumi Vabamu ning Eesti Luguteatri koostöös osalusteatri meetodil, kus ka publik saab jagada oma tundeid ja mõtteid kurjusest.

Vastuseid otsitakse paljudele mõtlemapanevatele küsimustele. Millised sammuvad viivad inimese nii kaugele, et ta tõstab käe kaasinimese vastu? Kust jookseb piir inimlikkuse ja ebainimlikkuse vahel? Mil moel hoidsid meie esivanemad keset hävingut, reetmist ja surma elujõudu ning usku inimlikkusesse? Kuidas loota, siis kui lootust enam ei ole? Kuidas hakkama saada, kui kõik on võõras ja kauge? Kuidas aidata, kui aitamine võib ohtu panna sinu ja lähedaste elu?

 «See on meie esivanemate lugu, mis koorub pilt pildi haaval lahti ajaloolistes KGB vangikongides,» rääkis okupatsioonide ja vabaduse muuseumi Vabamu programmijuht Aive Peil. «Etendus peegeldab kongides viibinud inimeste mõtteid ja tundeid, hirme ja lootuseid, sisemisi ja väliseid võitluseid vabaduse, õigluse ja ellujäämise nimel,» lisas Peil.

«Lood kurjusest» 

  • Lavastaja: Aivar Simmermann
  • Kunstnik: Margit Sõrve
  • Osades: Kaia Laurik, Margit Sõrve, Katrin Laansalu, Priit Ahte, Aivar Simmermann
  • Etendus on loodud 38. Tallinna Vanalinna Päevade raames. Projekti toetab Eesti Kultuurkapital.
  • Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 tund 30 minutit.
  • Vanusepiir: 16+ eluaastat

https://drive.google.com/drive/folders/1471UofalsiUNVWycgm6YQ-DVfraCxVep

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles