Smuul + Tammsaare = «Siin me oleme, tõde ja õigus»

Kultuuritoimetus
Copy
Staarpaar Ervin Abel ja Lia Laats filmis «Siin me oleme».
Staarpaar Ervin Abel ja Lia Laats filmis «Siin me oleme». Foto: Enn Putnik / ERRi fotopank / kaader filmist «Siin me oleme»

13. juunil esietendub Lutsu külas Põlvamaal J. Smuuli ja A.H. Tammsaare ainetel loodud suvekomöödia «Siin me oleme, tõde ja õigus».

Kohviveski, John ja punapäine Erna saabuvad pisikese uunikumautoga Vargamäele oma tõde ja õigust nõudma. Kiusakad maamehed Andres ja Pearu seisavad nüüd silmitsi eneseteadlike linnainimestega, kes on Tallinnast ja maksavad. Kui üks mees näeb silme ees ainult rahanumbrite virvendust ja teine teeb kõik, et naabrimehele süllekukkunud tuluallikas hoopis enda suunas voolama kallutada, siis ei tea kumbki, millega riskib. Seda oskab ette näha vaid Muhumaalt mandrile Vargamäele turismitalu pidama tulnud Ärni.

Lutsu Teatri sellesuvise lavastuse teksti autor on Aidi Vallik ja lavastaja Siim Maaten. Pearu Murakat mängib Zetodest tuntud lõõtsamängija Artur Linnus. Teistes osades teleseriaalidest tuttavad Liisu Krass («Litsid») ja Marin Mägi-Efert («Tuulepealne maa»).

Siim Maaten: «Kui me koos Lutsu Teatri eestvedaja Janno Rüütlega Lutsu külaplatsile lähenesime, siis oli mul kohe selge, et seal on õige koht rääkida lugu minu jaoks südamelähedasel teemal – miks ja kuidas maapiirkondades ja linnades elavad inimesed on nii erinevad ja samas nii sarnased. Kui platsile kohale jõudsime, ütles Janno pahaaimamatult: «Siin me oleme!» ning kohe oli mul ka lugu selge – suvitajad jõuavad Vargamäele!« ««Siin me oleme» ja «Tõe ja õiguse» sõpradele on see suvetükk ootamatuks ja koomiliseks taaskohtumiseks ammu legendiks muutunud raamatu- ja filmitegelastega,» lisab näitemängu autor Aidi Vallik.

Humoorika lavatüki kunstnikuks on suurte kogemustega Silver Vahtre. Osades Liisu Krass, Artur Linnus, Marin Mägi-Efert, Uno Nagelmaa, Tambet Krasnov, Liili Saar ja perekond Paulson. Pisike, ent oluline roll on ka Janno Rüütlel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles