Aborted ja Entombed A.D. esinevad sügisel Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Aborted.
Aborted. Foto: Erlend Štaub

26. oktoobril kütavad Tapperis «Hell Over Europe III» turnee raames Eesti publiku üles metali legendid Aborted ja Entombed A.D. Nendega ühineb ka kiirelt kuulsust koguv Baest.

Belgia surmametalit mängiv Aborted tuli kokku 1995. aastal, kuid bändi koosseis on olnud läbi aja pidevas muutumises. Liikmete vahetumine pole muusikutel aga hoogu maha võtnud ja karjääri jooksul on Aborted välja andnud 10 stuudioalbumit. Neist värskeim, eelmisel sügisel ilmunud «TerrorVision» on frontmani ja vokalisti Sven «Svencho» de Caluwe’i sõnul tõeline õnnestumine: «Oleme uhked plaadile jõudnud lugude üle, aga ka nende üle, mis albumile ei jõudnud. Viimased plaanime avaldada tulevikus.»

Stockholmist pärit Entombed A.D. alustas tegevust pärast kunagise skandinaavia raske muusika lipulaeva Entombed laiali minekut aastal 2014. Neli liiget viiest otsustasid bänditegemisele uue võimaluse anda ja seekord pühenduvad nad fännidele ja tuuritamisele rohkem kui kunagi varem. 30. augustil ilmub neil kolmas kauamängiv, mis eesti publikule ka ette kantakse.

Baest võib olla küll noor – vaid neli aastat tegutsenud bänd – kuid vana kooli death metalit mängivad nad suurepäraselt! Taani muusikud esinesid 2017. aastal prestiižikatel Copenhelli ja Roskilde festivalidel. Sellega Baesti ambitsioonid aga ei piirdu: bänd on valmis maailma vallutama!

Kontserdikorraldaja Urban Culture Entertainmenti esindaja Tanya Korenik kutsub kõiki osa saama kolme meistri ühisturneest: «Mul on väga hea meel, et peaesinejad Aborted ja Entombed A.D. koos Baestiga jõuavad tuuritamise käigus ka Tallinna. Nende hulgast leiavad endale meelepärast kuulamist nii vana kooli death metali fännid kui ka noorem põlvkond. Mõlemad peaesinejad on varem Tallinnas kontserte andnud ja siia tugeva fännibaasi üles ehitanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles