Kuninganna Victoria 200. sünniaastapäeva puhul ilmus eesti keeles tema uus elulugu

Kultuuritoimetus
Copy
«Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk».
«Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk». Foto: Raamat

24. mail möödus 200 aastat kuninganna Victoria sünnist, selle puhul ilmus ka eesti keeles Lucy Worsley raamat «Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk». Raamatu tõlkis Jana Linnart, avaldas Tänapäev.

Kakssada aastat tagasi sündinud kuninganna Victoriat mäletatakse enamasti musta kandva väikese ümara vanadaamina. Aga ta oli ka printsess, kes armastas tantsida, ning monarhia rolli muutnud austatud ja edukas suverään ajastul, mil naine troonil tekitas inimestes sügavat ebamugavust. Lisaks oli Victoria tütar, abikaasa, ema ja viimaks lesk, kes pidi kõigis nendes rollides vastama ühiskonna ootustele, olles sõnades konservatiivne, ent tegudes sageli uuendusmeelne.

«Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk».
«Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk». Foto: Raamat

Praeguse hetke kiidetuima ja populaarseima Victoria eluloo autor Lucy Worsley on ajaloolane, Briti Kuninglike Paleede peakuraator ning mitmete ka meil näidatud ajaloodokumentaalide saatejuht. Teose kirjutamisel on kasutatud mh kuninganna Victoria isiklikke päevikuid ning raamatus on avaldatud mitmeid haruldasi illustratsioone ja fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles