Soome jazzmuusika suurim ekspordiartikkel Timo Lassy paneb punkti Philly Joe’s jazziklubi hooajale

Kultuuritoimetus
Copy
Jazziklubi Philly Joe's.
Jazziklubi Philly Joe's. Foto: Madis Sinivee

Neljapäeval, 30. mail astub Philly Joe’s jazziklubis lavale Soome saksofonist Timo Lassy koos oma bändiga, kontserdiga pannakse vägev punkt möödunud hooajale.

Jazziklubi viies hooaeg on möödunud tegusalt, 9 kuu jooksul toimus klubis 149 kontserti ning lavalt käis läbi 505 muusikut kahekümnest eri riigist. Timo Lassy on Philly Joe’s jaoks väga eriline artist, kes on nii jazziklubis kui mujal Eestis varemgi korduvalt täissaalidele esinenud. Sestap on asjakohane kutsuda just tema koos ansambliga lõpetama Philly Joe’si suurejoonelist hooaega.

Saksofonist ja helilooja Timo Lassy ei ole võõras ühelegi Soome jazzi austajale. Lassy alustas oma soolokarjääriga juba õpingute ajal Sibeliuse akadeemias ja Amsterdami konservatooriumis, muuhulgas oli ta ka üheks asutajaliikmeks ansamblis The Five Corners Quintet, mis võlus oma muusikaga suurel hulgal publikut üle maailma.

Viimase kümnendi on Lassy põhiliselt keskendunud oma soolokarjäärile, esinedes ja tuuritades enda koosseisuga Timo Lassy Band. Lassy on välja andnud kuus sooloplaati, 2009 aasta albumil “Round Two” teeb kaasa ka silmapaistev ameerika noorema generatsiooni R’n’B vokalist José James. Uusim, järjekorras kuues stuudioalbum “Moves” pälvis 2018. aastal Aasta Jazzalbumi tiitli Emma-galal Soomes.

Sel korral võtab Timo Lassy Eestisse kaasa põhjanaabrite jazzi koorekihi – Teppo Mäkynen trummidel, Antti Lötjonen kontrabassil, Georgios Kontrafouris klaveril ja Abdissa Assefa perkussioonidel.

Grandioossele hooaja lõpukontserdile paneb õla alla Peenjoogivabrik Nudist, kes toob baarilettidele Eesti tahetumaid vahuveine – Rabarbra ja Princessa! Igati võrdväärne kaaslane Timo Lassy Bandile, mida seostatakse hea tuju, mõnusa seltskonna ja olemisega.

Timo Lassy Band Philly Joe’s jazziklubis neljapäeval, 30. mail kell 20.00. Kontserdi piletid on müügil veebikeskkonnas www.ticketer.ee ning alates tund enne algust kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles