Eesti film valiti Põhja-Ameerika suurimale lühifilmide festivalile

Kultuuritoimetus
Copy
Lühifilm "Hea Karjane"
Lühifilm "Hea Karjane" Foto: Plakat

Ameerika Ühendriikide prestiižikamale lühifilmide festivalile Palm Springs Shortfest laekub igal aastal üle 5000 filmi rohkem kui sajast riigist üle maailma. Osalema pääseb neist üle 300 filmi, mis linastuvad temaatilistes programmides.

Tänavu valiti sinna Eesti film «Hea Karjane».

Nafta Films poolt toodetud film on režissöör Evar Anvelti debüütfilm. Filmi operaator on Meelis Veeremets E.S.C., kunstnik Farah F. Naboulsi, produtsendid Esko Rips ja Diana Mikita.  «Hea karjane» on filmitud Liibanonis ja inspireeritud Eesti ratturite röövimise loost, kuid jutustab selle hoopis teisest perspektiivist. Film linastub festivali programmis, mis on pühendatud peresuhetele.

Palm Springs ShortFest raames toimub ka filmiturg, mis annab hea võimaluse lühifilmide leviks Ühendriikides. Festivali programmi pääsenud filmid kandideerivad Oscari, BAFTA ja Los Premios Goya auhindade nominatsioonidele.

Eesti kinolevis sai filmi näha lühifilmide kollektsioonis «Värske veri» ja Pimedate Ööde Filmifestivali PÖFF Shorts kodumaises võistlusprogrammis, kus film pälvis High Voltage Jumpstart auhinna.

«Hea karjane» valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Colonna Capital. Festivalide levi teostab Eesti Lühifilmi Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles