Mägede Hääl pakub rappuvat räppi, ragisevat tehnot ja väljasõitu õlitehase katusele

Kultuuritoimetus
Copy
Mägede Hääl 2017. aastal.
Mägede Hääl 2017. aastal. Foto: Anatoli Styf

29. juunil toimub Kohtla-Nõmmel Eesti Kaevandusmuuseumi alal kolmandat korda muusikafestival Mägede Hääl. Festivalil kaevutakse tööstusjärgse muusikavälja sügavikesse, avatakse uus skeitpark ja pakutakse elamusretki üle terve Ida-Virumaa. Festivalil esineb ligi 40 artisti, teiste seas kodumaised muusikud Anna Kaneelina, Mart Avi, Velly Joonas, Yasmyn ja Mick Moon, Briti duo Rezzett ning Ukraina bänd Chillera.

Laupäeva kuni pühapäeva hommikutundideni vältav Mägede Hääle muusikaprogramm laiub üle nelja kaevandusmuusemi alale rajatava lava. Pealava Kohtla-Raju seatakse tänavu sisse suurde tsirkusetelki, kus muuhulgas hakkavad kõlama aasta ühe olulisema kodumaise debüütalbumi üllitanud Anna Kaneelina unelmpopi harmooniad ja ekspressiivne vokaal, ka rahvusvahelisel muusikaväljal üha enam tuntust koguva Mart Avi «žanrijärgsed täiuslikud poplood» ning müstilise Briti duo Rezzett vankumatult nihkes techno. Pealava kuraditosina esineja seast leiab ka Shelton Sani liikmete ja ambientmuusiku Tont uue müraroki supergrupi Diversicolor, põhjamaist karmi distsipliini Dominikaani tulisusega ristava r’n’b ja träpi duo Yasmyn & Mick Moon ning Odessast Ida-Võlumaale päikeselist surfirokki ja dub-biite smugeldava tüdrukute kamba Chillera. 

 Intiimsema kaliibriga ja nii retro- kui ka tulevikumuusika veidramaist võnkeist laetud kontserte ning DJ-sette saab kogeda juba eelmiste aastakäikude festivalidest tuttavas Kaevuripuhvetis. Puhveti üheks staariks on lauljatar Velly Joonas, kelle 1980ndate lugu «Stopp, seisku aeg!» elab tänaseks uut elu raadiojaamades Suurbritanniast Slovakkiani. Teiste seas kuuleb puhvetilaval ka muusiku ja produtsendi Andres Lõo uut loomingut house’ist ambiendini, tänavu kodumaisele muusikaväljale ilmunud duo Vera Vice unenäolis-hüpnootilist elektroonikat ning Ida-Viru teravamaid riime narvakast räpparilt Propazhalt.   

Päris oma lava püstitab tuhamägede maa festivalile pea 20 aastat üle Eesti parimat trummi ja bassi levitanud raadiosaade ja peosari Tjuun In. Sarja resident-plaadikeerutajate Qba, To-Sha ja Leazy kõrval esinevad seal näiteks ka Ida-Viru b-boy kultuuri tandem Ken Two & Low K ning Moskva d’n’b ja ja breakbeati teerajajaist kooslus Electrosoul System.

Koos Mägede Hääle festivaliga avatakse kaevanduspargis aherainemäe jalamile rajatav skeitpark, kus päeval saab betoonist sõidurajal rulatada ja õhtul Tallinna Haigla Rulapargi skeidispetsidest dj-de Kristopher Luigendi, Ats Luige ja Jan Tomsoni settide saatel tantsida.

Mägede Hääl 2019 kogu esinejate nimestik avaldatakse järgmisel nädalal, ajakava juunikuu jooksul. 

Neile, kes soovivad kaevandusmuusemi muusikamaratoni järgselt Ida-Virumaa avastusretke jätkata, on korraldajail pühapäeval, 30. juunil välja pakkuda mitu regionaalset eksootikat tutvustavat väljasõitu. Aidu Karjääris vaid üheks päevaks avatavas Mägede HÄLLis kannab pealinna technoklubi HALL tiim hoolt, et peolised saaksid värskendada nii keha kui ka vaimu sauna ja suplusaeroobika, hoolikalt valitud helihellituste ning kulinaarsete hõrgutistega. Teine väljasõit viib Kohtla-Järve külje all asuvasse Viru Keemia Grupi tööstusparki Üle Heli festivali kureeritud jätkupeole, vaateks massiivne tuhamägi, meri ja silmapiiril terendav Venemaa. Kohtade arv antud väljasõidule on piiratud. Väljasõitude alane lisainfo on leitav festivali veebis magedehaal.ee ja Ticketeri veebikeskkonnas alates järgmisest nädalast.

Festivali Mägede Hääl korraldavad Kohtla-Järvelt pärit filmi-ja videorežissöör Ivar Murd ning DJ ja muusik Raul Saaremets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles