Värske kraam Viljandist

Kultuuritoimetus
Copy
Hetk Katrin Kubberi lavastusest «1i».
Hetk Katrin Kubberi lavastusest «1i». Foto: Marie Anett Heinsalu

6.-8. juunil saab Kanuti Gildi SAALis näha värsket kraami Viljandist ehk TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna üliõpilaste lavastusi.

Esitamisele tulevad teatrikunsti diplomandi Elar Vahteri lavastaja eriala lõputöö «100 M MORE» ja kahe tantsukunsti diplomandi lavastused – Carolina Tagoberti «Énouement» ja Katrin Kubberi «1i».

Elar Vahter lõpetas enne teatrikooli astumist Eesti Mereakadeemia ning põimib laval oma kahte suurt armastust – teatrid ja merd. «100 M MORE» on välja toodud koostöös Tartu Uue Teatriga, näitlejatena teeb kaasa suur osa lõpetavast TÜ VKA teatrikunsti 12. lennust.

Carolina Tagobert vaatleb oma lavastuses «Énouement» seda magusvalusat tunnet, mis tekib, kui oled saabunud tulevikku ja näinud, milliseks see kujuneb, aga sul ei ole võimalust mineviku-endale seda öelda. Katrin Kubber on oma lavastuse «1i» kohta öelnud: «Me alustasime. Katkematust huvist üksinduse ja üksilduse vastu. Meie enda ja meie inimeste. Ja teie. meie alguspunkt on nüüd siin. võib-olla ideaalides. seal lärmi tegemise ja rahu leidmise maastikel.»

7. juunil viib Taavet Jansen läbi eksperimendi «Neurokoreograafia». Koos Liisbeth Horni ja Liis Varesega jälgivad nad publiku emotsionaalseid muutusi etenduse ajal. Eksperiment on osa kunsti ja teadust kombineerivast residentuurist «STARTS@TLU» Tallinna Ülikooli  Digitehnoloogiate Instituudis. Taavet Janseni uurimisvaldkonnaks on kunstilised lahendused kasutades inimese füsioloogilisi andmeid. Teaduspartneriks on dotsent Aleksander Väljamäe.

Lisaks saab näha ka etenduskunstide osakonna värske õppejõu Ruslan Stepanovi liikumisuurimusel põhinevat lavastust «Soolo». Koostöös tantsukunsti 3. kursuse üliõpilastega valmisid kahenädalase loomeprotsessi tulemusena soolod, mis ühendusid tervikuks läbi Artjom Astrovi helimaastike, Ruslan Stepanovi antimetoodika ning valgustudengi Aleksandr Mirsoni kujunduse.

TÜ VKA värske kraami võtab kokku 2. kursuse tantsukunsti tudengi Elina Masingu meeleolukas lavastus «Iamunaetrik@hot.ee», kus peategelasteks Anumai Raska ja Kirte Jõesaar. Kõikides lavastustes teevad kaasa TÜ VKA visuaaltehnoloogia ja muusika eriala üliõpilased, kes on loonud lavastuste valguse-, video- ja helikujundused.

8. juunil pärast viimast etendust toimub vestlusring, mida juhib Henri Hütt.

«Värske kraam Viljandist» ajakava

06.06 19:30 «100 M MORE»

07.06 19:30 «Énouement», «Neurokoreograafia» ja «Soolo»

08.06 19:30 «1i» ja «Iamunaetrik@hot.ee»

Kõigil kolmel päeval saab alates 18.30 nautida Aleksandr Mirsoni ja Taavet Janseni heli- ja valgusinstallatsiooni Kanuti Gildi SAALi keldris (sissepääs Pühavaimu tänavalt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles