Vox Populilt ilmus uus plaat

Kultuuritoimetus
Copy
Noorte Segakoor Vox Populi koosneb keskmiselt 55 lauljast, kelle jaoks laulmine on kirg ja hobi.
Noorte Segakoor Vox Populi koosneb keskmiselt 55 lauljast, kelle jaoks laulmine on kirg ja hobi. Foto: Indrek Vendelin

Vox Populi uus plaat «Ajasillal» toob kuulajateni Eesti koorimuusika klassika ning Gustav Ernesaksa seni salvestamata kooriteosed

Noorte Segakoor Vox Populi esitleb teisipäeval, 4. juunil uut plaati «Ajasillal» ja teeb sellega kummarduse Eesti koorimuusika klassikale. Plaadil kõlavad Rudolf Tobiase, Cyrillus Kreegi, Mart Saare, Veljo Tormise, Gustav Ernesaksa ning Pärt Uusbergi teosed.

«Meie uus plaat koosneb lauludest, mis on loodud ajavahemikus 1905-2007. Nende õppimine ja esitamine on olnud lauljatele nii ajalooline kui kultuuriline rännak, iga laul on puudutanud omamoodi ja eriliselt,» ütleb Vox Populi dirigent Janne Fridolin ning lisab: «Juhtumisi on kokku saanud teosed, mis temaatiliselt ehitavad silla üle inimese elukaare - laulud viivad teekonnale noorpõlvest elusügise ning mälestusteni. Plaadi teeb tähelepanuväärseks see, et esmakordselt said plaadile jäädvustatud kolm kooriteost Gustav Ernesaksa ooperist «Käsikäes».»

Plaadi «Ajasillal» helirežissöör on Haar Tammik, kujundaja Indrek Ilves.

Noorte Segakoor Vox Populi koosneb keskmiselt 55 lauljast, kelle jaoks laulmine on kirg ja hobi. Eesti koorimaastikul on Vox Populi kõige enam tuntust kogunud koorilavastuste esitamisega («Tokerjad», «Savisaar», «Oomen», «Pilveooper» jt). Rahvusvahelistel ning kodustel konkurssidel on saavutatud mitmeid kuldmedaleid ja -diplomeid. Koori dirigent on Janne Fridolin, hääleseadja Andreas Väljamäe.

Plaadiesitlus toimub 4. juunil kell 19 Tallinnas, Suurgildi hoones (Pikk 16). Sissepääs on prii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles