Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb mainekal Abu Goshi festivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Filharmoonia Kammerkoor.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Foto: Kaupo Kikkas

Eesti Filharmoonia Kammerkoor alustab täna reisi Iisraeli, kus 7.-9. juunini antakse kolm kontserti Kaspars Putniņši juhatusel mainekal Abu Goshi festivalil Kiryat Yearimi kirikus.

Abu Goshi festival on piirkonna tähtsaim festival ning kujunenud ka maailmas oluliseks muusikasündmuseks, kus põhirõhk on eelkõige vokaalmuusikal. Festivali korraldatakse kolme kuni viie päeva jooksul kahel korral aastas Abu Goshi kahes suuremas kirikus.

Viimati esines Eesti Filharmoonia Kammerkoor sellel festivalil kuusteist aastat tagasi ning on nüüd taas kutsutud esinema koguni kolme mahuka kavaga. Korraldajatega koostöös sündinud programmidesse on kaasatud barokkmuusikast Johann Sebastian Bachi motette (orelil kaastegev Ene Salumäe), suurte romantikute Johannes Brahmsi, Felix Mendelssohni ning Gustav Mahleri-Clytus Gottwaldi kooriteoseid ja 20. sajandist suurmeistrite György Ligeti ja Arvo Pärdi loomingut.

Järgmine välisreis viib kammerkoori Itaaliasse, kus 30. juunil esinetakse Ravenna festivalil ning 1. juulil festivalil Milano Arte Musica, kus ettekandele tuleb Arvo Pärdi „Kanon pokajanen“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles