24 tundi lakkamatut torupillimängu

Kultuuritoimetus
Copy
Merike Paberits
Merike Paberits Foto: Caspar Aru

Sel reedel, 7.juunil kell 21.00 puhutakse Viljandi Pärimusmuusika Aidas hoog sisse 24 tundi kestvale torupillimaratonile. Maratonil näeb ja kuuleb mängimas nii professionaalseid muusikuid (Cätlin Mägi, Sandra Vabarna jt), legende (torupilliansambel Linnutaja)kui ka harrastusmuusikuid ja samal nädalavahetusel toimuva laagri "Torupill ja karmoška" osalejaid. 

Maratoni korraldamise taga seisavad kolm noort torupillimängijat Merike Paberits, Martin Vill ning Karolin Übner. "Hakkasime jaanuarist üheskoos torupilli mängima, et enda mänguoskusi soojas hoida ja tehniliselt areneda ning ühist repertuaari luua.

Koosmäng ehk iganädalased treeningud kandsid algusest peale nimetust "Torupillimaraton". Nii sündiski üsna loogilise jätkuna 24-tunnise maratoni mõte, sest milleks treenida, kui pole reaalset eesmärki? Nii organiseerisimegi ööpäev läbi kestva maratoni," räägib üks korraldajatest Merike Paberits. 

Torupillimaratoni peamine eesmärk on 24 tundi vastu pidada, maraton on jagatud mängijate vahel 30-minutilisteks settideks, siiski tahtmise korral võib üks osaleja ka mitu setti järjest mängida. "Me võtame seda kõike siiski mõnu ja lõbuna, seega kivisse raiutud reegleid ei ole. Kuna torupill on üks kapriisne pill, mis vajab pidevat häälestamist, siis lubame isegi häälestuspause, " kommenteerib maratoni eesmärki ja reegleid Paberits. 

Lisaks torupilli kuulamisele tasub laupäeval Hansalaada tavatrajektoorilt pisut kõrvale kalduda ja Aida juurest läbi jalutada ka teisel põhjusel. Nimelt sätivad maja ette lettidele oma bänditooted, sealhulgas muidugi helikandjad, praeguse hetke suurimad nimed pärimustaevas - Trad.Attack!, Curly Strings, Black Bread Gone Mad, Angus, Svjata Vatra, Nagy Bögö jt. Lisaks bändilaadale ja toodete müümisele, teeb laupäeval Aida juures muusikat Svjata Vatra ning ka Soomest koju tagasi jõudev Trad.Attack! on lubanud mõne loo esitada. 

Torupillilaat kestab reede õhtust laupäeva õhtuni. Päeval ollakse ilusa ilmaga õues, õhtuks kolitakse Aida klaasossa. Bändinännilaat täidab Aida esise platsi laupäeva lõunast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles