Ilmunud on Mikronite topeltsingel

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Mikronid.
Ansambel Mikronid. Foto: Erakogu

Plaadifirma Vaiguviiuli alt ilmus hinnatud biitbändi Mikronid topeltsingel, mida saab kuulata nii CD-l, aga ka kahel 7-tollisel vinüülil.

1960. aastate keskel loodi briti biitansamblite eeskujul kümneid kitarridel ja trummidel põhinevaid bände ka Eestis. Teiste seas sai 1965. aastal alguse Tallinna 42. keskkooli poiste kitarristide ansambel – nagu neid toonases kõnepruugis nimetati – Mikronid. Kuigi algul mängiti The Beatlesi, The Rolling Stonesi, The Holliesi jt palu, siis mõne aja pärast hakati vähehaaval ka oma loominguga katsetama. Mikronid tõusid laulja Heiki Johannsoni käheda hääle ning tema ja laulva trummari, Gunnar Grapsi orginaalmuusika poolest selgelt paljude omasuguste seast esile.

Ansambel Mikronid.
Ansambel Mikronid. Foto: Erakogu

Helistuudiosse jõudsid Mikronid kahel korral – 1969 ja 1973 – ning mõlemal korral salvestati ports lugusid, ehkki eri aastate palad erinevad üksteisest tuntavalt. Mõned neist on säilinud ja on nüüd digitaalselt taastatuna ja remasterdatuna pressitud kahele 7-tollisele vinüülplaadile. Teiste seast leiab sealt armastatud lood, nagu "Istun aknal" ja "Imelik masin". Selle eksklusiivse topeltsingli tiraaž on limiteeritud.

Ansambli Mikronid topeltsingel.
Ansambli Mikronid topeltsingel. Foto: plaat
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles