Jõgevamaal toimub väikelinnadele suunatud tänavakunstifestival Rural Urban Art

Kultuuritoimetus
Copy
Rural Urban Art 2019.
Rural Urban Art 2019. Foto: Plakat

Reedel, 14. juunil algab teist aastat aset leidev tänavakunstifestival Rural Urban Art, mis sellel aastal toimub Jõgevamaal. 14.–20. juunil luuakse väikelinnadele suunatud festivali raames seinamaalid Jõgeva, Põltsamaa ja Mustvee valdadesse.

Festivali eesmärk on tutvustada väikelinnades ja maapiirkondades tänavakunsti võimalikult põhjalikult. Ürituse käigus loodavad seinamaalid lisavad avalikku eluruumi lisaväärtust samas kui kultuuriprogramm aitab avada tänavakunsti sisulist ja tehnilist poolt.

Festivalil osaleb kokku 12 tänavakunstnikku Eestist ja välismaalt, kelle käe all valmivad seinamaalid nii avalikku väliruumi kui ka siseseintele. Väliseinamaalid saavad endale teiste hulgas Põltsamaa Ühisgümnaasium, Põltsamaa Kultuurikeskus, Jõgeva Kaubahall ja Kaarepere Pansionaat. Siseseinamaalid luuakse hooldekodudesse Lõuna Eesti Hooldekeskus Põltsamaa Kodu ja Võisiku Kodu. Kõik seinamaalid on loodud spetsiaalselt festivali jaoks ja kavandatud vastavalt asukohale. Kokku luuakse 12 seinamaali.

Festivalil osalevad kunstnikud:

Johan Moorman (NL), OSGEMEOS (BR), Terhi Ekebom (FIN), Taavi Kask (EST), Multistab (EST), Martin Rattas (EST), Ülle Ottokar (EST), Ingmar Järve (EST), Ruslan Karlov (EST), IISH (EST) ja PRTKR (EST).

Põltsamaal toimuv festivali kultuuriprogramm pakub kogukonnale mitmeid tänavakunstiteemalisi tegevusi. Kavas on šablooni töötuba lastele, kogukondliku seinamaali töötuba Kamaris, avastusretk Põltsamaal valminud seinamaalide juurde, vestlusring kunstnikega ja kogukondlik lõpupiknik.

Täpne programm ning tegevuste ja seinamaalide asukohad on leitavad festivali Facebooki ürituse alt: https://www.facebook.com/events/2493479507346755/

Sündmust korraldab MTÜ Rural Urban Art. Festival toimub koostöös Jõgeva Kodukandi Ühendusega. Sündmuse peasponsor on Akzo Nobel Baltics AS / Minu Sadolin. Sündmust toetavad Jõgeva Kodukandi Ühendus, Jõgevamaa Koostöökoda, Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond, LEADER, Jõgeva vald, Põltsamaa vald, Mustvee vald, Soome Instituut, Brasiilia Suursaatkond Tallinnas. Sündmuse koostööpartnerid on: Spekter - Montana Colors Estonia, Meemeistrid OÜ, Põltsamaa / Orkla Eesti AS, Pruulikoda Juhus, Olivia / Scanola Baltic AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles