Fahle Galeriis avatakse Tarrvi Laamanni maalinäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Tarrvi Laamann.
Tarrvi Laamann. Foto: Erakogu

Reedel, 14. juunil kell 19 avab Tarrvi Laamann Fahle Galeriis oma värskeimal loomingul põhineva maalinäituse “Impulss”. Suur osa Fahle Galeriis esitletavast loomingust on valminud möödunud aasta jooksul Jamaica saarel. Näitus jääb avatuks kuni 25. juulini.

“Selle näituse looming sai koloriitne ja kontrastne nagu Jamaica elu, inspiratsiooni on andnud saare elanikud ja sealne lopsakas loodus – soe päike ja Kariibi meri. Impulsi olen võtnud otse loodusest ja kohalikust kultuurist - trükkisin lõuenditele mango, mandli ja banaanipuu lehti, kleepisin väljalõikeid kohalikest ajalehtedest. Viimase kihina katab lõuendeid Jamaicale omastes värvitoonides värvikas akrüülvärv, mis voogab ja pulseerib maalidel sarnaselt kohalikule rahvamuusikale – reggae rütmides,” kirjeldab kunstnik oma värskeimat loomingut.

Jamaical valminud maaliseeria on juba mitmes, kus kunstnik võtab impulsi kohalikust kultuurist ja kirjeldab kohalikku keskkonda vaatajale läbi omase maalikeele. Tarrvi loomingu üheks eripäraks on see, et ka algallikas jääb tihti teoses nähtavaks – on need siis India laste kritseldused, Havannas valminud puulõiked või siis Jamaical kohalike taimelehtede print. Kunstnik peidab või kontrastib erinevaid algimpulsse ja  -sümboleid, põimib need siis ülimalt hea kompositsioonitaju ja värvimeelega ühtseks teoseks kokku. Tarrvi liigub alati hoogsalt edasi, eksperimenteerides ja otsides uusi väljendusviise aga lõpetades teosed alati omases ja äratuntavas maalikeeles – loomingu ühiseks nimetajaks on koloriitne ja üdini positiivne reggae rütmis Tarrvinism.

Tarrvi Laamann (sündinud 29.11.1973) on Eesti juurtega kunstnik ja rännumees, kes peab juba viimased paarkümmend aastat oma teiseks koduks Jamaica saart. Tarrvi on saanud kunstihariduse Eesti Kunstiakadeemias (1998 BA, 2000 MFA) ja täiendanud ennast Jaapanis ja Indias. Tarrvi on külalislektor Eesti Kunstiakadeemias ja Tartu Pallases.

Lisaks Fahle Galeriile on võimalik Tarrvi Laamanni loominguga suve jooksul tutvuda:

14.06 - 25.07 Viru Keskus, Tarrvi Laaman “Creativity unleashes innovation”

14.06 - 25.07 Kohvik Wabadus, Tarrvi Laamann “Rannad”

22.06 - 05.09 Prangli Sadamakuur, Tarrvi Laamann “Rannad”

25.06  - 09.07 Võru Linnagalerii (Liiva 13, Võru)

05.07 - 19.07 Põltsamaa Loss (Lossi 1, Põltsamaa)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles