Miks Madame X sassi läks

Margus Haav
, reporter
Copy
Tänavu augustis 61-aastaseks saav Madonna tahab end nüüd identifitseerida oma alter ego Madame X-ina, kelle järgi on ka album nime saanud. Fotole jäädvustatud esinemine tänavu 1. mail Billboard Music Awardsil.
Tänavu augustis 61-aastaseks saav Madonna tahab end nüüd identifitseerida oma alter ego Madame X-ina, kelle järgi on ka album nime saanud. Fotole jäädvustatud esinemine tänavu 1. mail Billboard Music Awardsil. Foto: Miller/Getty Images/AFP

Madonna neljateistkümnenda stuudio­albumi fundamentaalne probleem on selles, et püütakse erakordselt massiivse ja läikiva haamriga tabada erakordselt pisikest naela. Haamriks on muidugi popiajaloo üks edukamaid naisartiste Madonna, pisikese naela osas astub aga üles veider ja iga nurga alt ülemõeldud kipakas kontseptsioon, mis peaks plaati täies mahus püsti hoidma.

Tänavu augustis 61-aastaseks saav Madonna tahab end nüüd identifitseerida oma alter ego Madame X-ina, kelle järgi on ka album nime saanud. Kes on Madame X? Madonna ametlikes kanalites levitatud pretensioonikas stsenaarium läheb pehmelt öeldes pisut lappama. Selgub, et Madame X on salaagent, kes reisib mööda maailma. Aga mitte ainult. Samal ajal on tegemist polüfunktsionaalse persooniga, kes on vabadusvõitleja, tantsija, majapidajanna, vang, üliõpilane, ema, õpetaja, nunn, pühak ja hoor. Oookei. See ei ole teps mitte esimene koht, kus piinlikkustundest köhatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles