Vilnius võõrustab tipptegijaid, pakub tuumaturismi ja kasseerib miljoneid (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Seriaali «Chernobyl» jaoks muudeti möödunud aasta kevadel ja suvel Prõpjati linnaks Vilniuse Lasnamäe ehk ligi 40 000 elanikuga Fabijoniškė linnaosa. 
Seriaali «Chernobyl» jaoks muudeti möödunud aasta kevadel ja suvel Prõpjati linnaks Vilniuse Lasnamäe ehk ligi 40 000 elanikuga Fabijoniškė linnaosa. Foto: Liam Daniel

Ajal, mil Tallinnas pureleti Christopher Nolani uue filmi jaoks soovitud liikluspiirangute üle ning rahvustundest laetud munitsipaalpoliitikud muretsesid, mis mulje maailmale Tallinnast veel valmimata filmi põhjal jääda võib, on ühe teise Balti riigi pealinn ilma suurema kisa ja kärata teinud end aastatepikkuse metoodilise ja sihikindla tööga atraktiivseks filmilinnaks.

​Tegelik kasu on tuhanded uued töökohad, miljonid eurod, kultuurse ja sõbraliku maa maine, mida on raske rahasse konverteerida.

Leedu lahke pealinn Vilnius on kümnetes sarjades ja filmides korduvalt üles astunud teiste linnade rollides: Vilniusest on saanud Rooma, Vatikan, Amsterdam, Tokyo, New York, Pariis, Moskva ja London ning ka kurjakuulutav radioaktiivne kummituslinn Prõpjat. Seal filmivad Netflix, BBC, HBO ning paljud teised tuntud stuudiod.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles