Järelvaadatav: Kadri Voorandi ja Mihkel Mälgandi kontsert (1)

Kultuuritoimetus
Copy

Kadri Voorandi uus album «In Duo with Mihkel Mälgand» on kohal. 19.06 kell 17.15 toimub Solarise Apollos Kadri Voorandi oodatud albumi esitlus ning minikontsert.

Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand astuvad eelseisval kolmapäeval üles Solarise Apollos tutvustamaks uue albumi värskeid helisid. Peategelasi usutleb Virgo Sillamaa. Tähistamaks ägeda tulemusega päädinud stuudiokuid, kutsub Voorand üheskoos klaase kokku lööma ja plaaditorti ampsama. «Oleme teinud omalt poolt kõik, et plaadil kõlaks eranditult see, millele me südamega alla julgeme kirjutada. Katsetasime salvestusprotsessile läheneda hoopis teisiti, kui varem, avatumalt suunamuutustele ning uutele ideedele, mis sündisid alles stuudioseinte vahel. Ajasime taga seda miskit, mis kannaks kõige tugevamini edasi nende lugude emotsiooni ja sisu, püüdes maha lahutada kõik üleliigse ja otsida helisid, mis just antud eesmärki täidaksid. Ehitasime ajutise stuudio mere äärde, et saaks lubada endale salvestusi päikesetõusul, aga ka pilkases ööpimeduses. Lasime end kanda merehäältest ja värvidest, loodusest, mis seda loomemaja ümbritsesid. Ja see kõik pole romantiline liialdus, see juhtus päriselt!» seletab Voorand.

Duo puhul on tegu originaalloomingule keskendunud kooslusega, mille keskmes on vokaali, bassi ja klaveri leidlik improvisatoorne mängumaa sümbioosis elektrooniliste efektide ja hingestatud poeesiaga. Duo ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazzi ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid.

Stuudioalbum «Kadri Voorand In Duo with Mihkel Mälgand» lisab elavesitusele veelgi avarama, produtseerituma dimensiooni, mis väljendub õhulistes keelpilli- ja vokaalikihtides, segatuna maitsekate elektrooniliste manipulatsioonide ja beat-elementidega. Erikülaline NOËP annab oma jõulise panuse loos «What If I Did Kill You» ning ainsa bändiversioonina kõlab «Kuldrenett»kus liituvad Marek Talts kitarril ja Ahto Abner trummidel.

Album on kolmapäevast, 19. juunist leitav poodides üle Eesti ning saadaval digikanalites alates reedest, 21. juunist, mil algab suvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles